Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Την προηγούμενη βδομάδα, άρχισαν να αποστέλλονται από το Επιμελητήριο Καβάλας. σε συναδέλφους οικοδόμους, που είχαν κάνει έναρξη επιτηδεύματος, «ενημερωτικά σημειώματα», για την καταβολή ετήσιου τέλους Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικού Εμπορικού Μητρώου), όπως επίσης για την ετήσια συνδρομή τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν.2081/92, που τους υποχρέωνε να προσκομίζουν στη Δ.Ο.Υ. βεβαίωση του Επιμελητηρίου περί καταβολής, ή διακανονισμού, των ετήσιων εισφορών τους προς αυτό.

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι, με έγγραφό του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στις 28/04/2009 (αριθμ. Πρωτ.: 1043614/207/0015) και σύμφωνα με το Κ1-306/16-2-1993 έγγραφο του τότε Υπουργείου Ανάπτυξης, εξαιρούνται από την υποχρεωτική εγγραφή τους στα Επιμελητήρια, όσοι παρέχουν κυρίως χειρωνακτική εργασία, όπως οι εργατοτεχνίτες, οικοδόμοι, κ.λπ. (σχετική εγκύκλιος 1060937/408/0015/ΠΟΛ.1167/28-4-1993) και απαλλάσσονται από την υποχρέωση προσκόμισης βεβαίωσης επιμελητηριακής ενημερότητας. Άρα, οι συνάδελφοι δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι εγγεγραμμένοι και όσοι το επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν με αίτησή τους τη διαγραφή τους από το Επιμελητήριο. Επίσης, κατά τη θεώρηση των βιβλίων και των στοιχείων τους στη Δ.Ο.Υ., χρειάζεται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώνουν ότι παρέχουν χειρωνακτική εργασία, χωρίς να διαθέτουν προσωπικό. Καλούμε τους συναδέλφους να επικοινωνήσουν με τη διοίκηση του σωματείου, για να τους δοθούν περισσότερες διευκρινήσεις».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.