Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟ.Δ.Ε.) Νέας Δημοκρατίας Καβάλας συγχαίρει τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2016, για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων τους. «Οι νίκες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελούν παγιωμένη κατάσταση επί σειρά ετών και ως εκ τούτου, η νέα νίκη, μόνο έκπληξη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Έχει, όμως, ξεχωριστή σημασία, γιατί αποτελεί ιστορικά, τόσο τοπικά, όσο και πανελλαδικά, τη μεγαλύτερη σε ποσοστά και έδρες νίκη (10 στις 14 έδρες στο Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης).
Αυτό, σε αντιδιαστολή με τη συντριπτική ήττα της παράταξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση των ανίκανων λαϊκιστών: ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ! Το μήνυμα αυτό γίνεται ακόμα πιο ισχυρό, γιατί προέρχεται από το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, από τα νιάτα. Ταυτόχρονα, στέλνει μήνυμα προς τη Ν.Δ., ότι στον αγώνα για την όσο το δυνατόν ταχύτερη απομάκρυνση του δίδυμου ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ, η νεολαία μας πρέπει να είναι «η αιχμή του δόρατος». Η ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας δηλώνει ότι θέλει τους αγωνιστές της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μπροστάρηδες στους δικούς της αγώνες και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μέσα από τη συνεργασία να γίνει αυτό πραγματικότητα», αναφέρει το δελτίο Τύπου.
Επίσης, η ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση και για την αποχή των δικηγόρων Καβάλας, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Στο πλαίσιο του ήδη ψηφισθέντος από την κυβέρνηση, στις 8-5-2016, ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που αποτελεί, πλέον, νόμο του κράτους και ενόψει της συνέχισης της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων, που διανύουν ήδη τον πέμπτο μήνα αποχής από τα καθήκοντά τους και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ψηφισθείς ασφαλιστικός νόμος: α) δεν σέβεται θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς της κοινωνικής ασφάλισης, με την ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών εισφορών να καθίσταται άγνωστη έννοια, β) διακατέχεται από πρόδηλη σύγχυση ασφαλιστικών ρυθμίσεων και φορολογικών επιδιώξεων, γ) εμφορείται από σκοπούς και λογικές, που δεν έχουν σχέση με την κοινωνική ασφάλιση, αλλά επιδιώκουν να αποτελέσει το ασφαλιστικό σύστημα εργαλείο ανάκτησης δημοσιονομικών ελλειμμάτων, δ) διακατέχεται από πνεύμα πλήρως αντικοινωνικό και καταστροφικό απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες, αφού αγνοεί πλήρως τη δεινή κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα και τη φοροδοτική και ασφαλιστική ικανότητα των πολιτών, δεδομένων των ήδη ισχυουσών φορολογικών επιβαρύνσεων και «στοχεύει» ευθέως στην πλήρη εξόντωσή τους, η ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των δικηγόρων και ιδίως των συμπολιτών μας της Καβάλας, οι οποίοι, παρά την οικονομική τους εξάντληση, συνεχίζουν να πρωτοστατούν στην επιδίωξη κατάρρευσης των αντικοινωνικών «έργων» της κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.