Στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας στην Καβάλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του προέδρου της διοικούσας επιτροπής, Απόστολου Παυλίδη, με τον πρόεδρο, Παντελή Τζίνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) ανατολικής Μακεδονίας, Γιώτα Μαυρουδάκη, Ιωάννα Κλωφά, Φωτεινή Παπαδοπούλου.

«Η συζήτηση με τους συναδέλφους μηχανικούς, που στελεχώνουν Υπηρεσίες Δόμησης και Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμων της περιοχής, υπήρξε ιδιαίτερα ουσιαστική και γόνιμη και επικεντρώθηκε κύρια στα εξής ζητήματα: 1) τα προβλήματα στη λειτουργία των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου και στη στελέχωση των Τμημάτων πολεοδομικών εφαρμογών, ελέγχου κατασκευών για αυθαιρεσίες, γραφείου επικινδύνων και έκδοσης οικοδομικών αδειών, δεδομένης της υποχρεωτικής σύστασης και λειτουργίας Υπηρεσίας Δόμησης σε όλους τους Δήμους από την 1η Νοεμβρίου 2020, 2) το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τον «εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας». Οι αλλαγές που περιλαμβάνει για την εκτός σχεδίου δόμηση θα πρέπει εκτός από τη διασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος, να προστατεύουν και να μην απαξιώνουν την ατομική, ιδιαίτερα την μικρή, ιδιοκτησία, 3) την εναρμόνιση της επικείμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το προβάδισμα των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) στην επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων στο Δημόσιο και τους Ο.Τ.Α. Α΄ και Β΄ βαθμού, 4) τη λειτουργία των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής και Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.