Οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στα χωριά και ο κερδισμένος του ντιμπέιτ

0

Πράγματι, καταλαβαίνουμε ότι ο προεκλογικός αυτός αγώνας δεν είναι καθόλου εύκολος και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την Λαϊκή Ενότητα. Στις εκλογές αυτές θα ωφεληθούν τα παραδοσιακά κόμματα. Κι αυτό, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε τους ψηφοφόρους που άφησαν τον Ιανουάριο τα κόμματα που χρόνια πριν στήριζαν γιατί τους υποσχέθηκε ελπίδα, την οποία όχι μόνο δεν τους έδωσε, αλλά τους οδήγησε στην πεπατημένη των άλλων κομμάτων. Άρα λοιπόν, ο ρόλος του διαφορετικού δρόμου, δεν άνοιξε και τώρα επιστρέφουν. Κάποιοι αναζητούν τρίτες λύσεις, αλλά αυτοί είναι λίγοι. Φαίνεται ότι θα ενισχύσουν (αυτοί οι λίγοι) κόμματα όπως το Ποτάμι και το ΚΚΕ, αλλά το πρώτο θα χάσει πολλούς που με τον ενθουσιασμό του νέου, πήγαν εκεί. Παρακολουθώντας το χθεσινό ντιμπέιτ ξεκαθάρισαν περισσότερο τα πράγματα. 

Ο Αλέξης ήταν απολογητικός, δεν έπεισε κανέναν, με οποιαδήποτε ιδεολογική καταβολή. Δεν έπεισε τους αριστερούς, ότι αυτός θα δώσει τώρα την ελπίδα που είχε υποσχεθεί, αυτούς που ακόμη πιστεύουν ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να σχίσει τα μνημόνια. Δεν έπεισε ότι αυτός θα μπορέσει να διαπραγματευτεί καλύτερα το υπογεγραμμένο 3ο μνημόνιο, ότι θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ότι θα τον αποδεχθούν καλύτερα οι εταίροι, αφού ο ίδιος παραδέχθηκε ότι στο τέλος αγνοούσαν τον Βαρουφάκη και την κυβέρνηση που εκπροσωπούσε στις Βρυξέλες. Ο Βαγγέλης έδειχνε σίγουρος ότι μπορεί, έδειχνε ότι θέλει να συνεργαστεί για να βγούμε από τα δύσκολα κι αυτό, νομίζουμε ότι ήταν που κέρδισε από το ντιμπέιτ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη αντιμετωπίζουν πολλές δύσκολες καταστάσεις στα χωριά όπου, τώρα πιά δεν τους υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες όπως τον Ιανουάριο. Αντίθετα μάλιστα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.