Πεπεισμένοι και πεπεισμένες ότι το εγχείρημα θα πετύχει και από την επόμενη χρονιά θα καθιερωθεί, δήλωσαν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων στη διοργάνωση της πρώτης «γιορτής μαθητικού θεάτρου», που αρχίζει τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στο δημοτικό θέατρο Καβάλας, «Αντιγόνη Βαλάκου». Βασικοί διοργανωτές είναι το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. «Αρχικά υπήρξε μία διστακτικότητα, αλλά στην πορεία και βλέποντας το μεγάλο ενδιαφέρον των σχολείων, ξεπεράστηκε κάθε επιφύλαξη. Η ανταπόκριση των μαθητών και των καθηγητών, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να τη διευρύνουμε από του χρόνου», είπε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Πέτρος Πετρόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί της Τετάρτης 4 Μαΐου 2016 στο Δημαρχείο Καβάλας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης, τόνισε πως το θέατρο είναι μεγάλο σχολείο, άρα τι πιο φυσικό τα παιδιά να συμμετέχουν στη γιορτή μαθητικού θεάτρου και να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία πάνω στη σκηνή. «Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., δεν μπορούσε παρά να είναι σύμμαχος της προσπάθειας αυτής. Θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο στη διοργάνωση. Τα παιδιά, απλά, θα δούνε τη συμμετοχή τους σαν παιχνίδι», συμπλήρωσε.

«Διαχρονικά, η μαθητική κοινότητα ασχολούνταν με το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες. Η γιορτή αυτή, είναι μία ευκαιρία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, να δείξουν τη δουλειά και τον κόπο τους στο ευρύ κοινό. Η μόνη ανταμοιβή, για την κατάθεση ψυχής που κάνουν, είναι το χειροκρότημα των θεατών», είπε ο Απόστολος Βαγενάς, διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καβάλας. Σκοπός της διοργάνωσης, είναι η μύηση των μαθητών και η ενασχόλησή τους με το θέατρο, η ανακάλυψη της ομορφιάς και της γοητείας αυτού του κόσμου. Η ενασχόληση των μαθητών με τη θεατρική πράξη αποτελεί μάθημα επικοινωνίας, που έχει ως ζητούμενο την ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας του κάθε συμμετέχοντα, την αξιοποίηση των ειδικών δυνατοτήτων των μαθητών, την ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μέσα σε ένα κλίμα γνωριμίας και διερεύνησης των εκφραστικών δυνατοτήτων του κάθε μέλους της ομάδας, καθώς και τη δημιουργία ενός χώρου μάθησης με τη συνδρομή και την παράδοση γνώσεων που προέρχονται από περισσότερους από ένα τομείς. Στην πρώτη «γιορτή μαθητικού θεάτρου» θα συμμετέχουν έξι Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Καβάλας. Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων, που θα αρχίζουν στις 8μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι το εξής:

 

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

3ο Γυμνάσιο Καβάλας: «Κειμένων Αστρολάβος»

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

2ο ΓΕ.Λ. Καβάλας: «Κοινός Λόγος», της Έλλης Παπαδημητρίου

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΓΕ.Λ. Νικήσιανης: «Έλληνα που δίδασκες»

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

3ο και 6ο ΓΕ.Λ. Καβάλας: «Ο Αρχοντοχωριάτης», του Μολιέρου

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

3ο ΓΕ.Λ. Καβάλας: «Βρωμιά», του Robert Schneider

Σάββατο 14 Μαΐου 2016

1ο Γυμνάσιο Καβάλας: «Εκλογές στον Όλυμπο»

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας: 2510220876-2510220877 (ώρες γραφείου).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.