Σχετικά με την ανακοίνωση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων χρημάτων, από το κράτος, της επιχορήγησης του κόστους μισθοδοσίας, ο σύλλογος λογιστών-φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Νομού Καβάλας απέστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο σύλλογος μας, ως άμεσα εμπλεκόμενος με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στον Ο.Α.Ε.Δ. για την επιδότηση κόστους μισθοδοσίας ετών 2016 έως 2019, εκφράζει τη δυσαρέσκεια του, αφενός ως προς το χρονικό περιθώριο, που ορίζεται η 25η Μαΐου για αιτήσεις τεσσάρων χρόνων, άρα συνολικά οκτώ εξαμήνων με πολλά δικαιολογητικά που συνοδεύουν τις αιτήσεις και αφετέρου διερωτάται, γιατί αυτή η ανακοίνωση δεν έγινε από τα Επιμελητήρια μόλις βγήκε η απόφαση του Στε, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την υποβολή των αιτήσεων από τις επιχειρήσεις.

Θεωρούμε ότι τα Επιμελητήρια, ως εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, έπρεπε να γνωρίζουν τον όγκο εργασίας αυτών των αιτήσεων και εφόσον θέλουν, πραγματικά, να στηρίξουν τις επιχειρήσεις μέλη τους, να διασφαλίσουν μία ομαλή και εμπρόθεσμη υποβολή των σχετικών αιτήσεων, προτού ανακοινώσουν τελεσίδικη ημερομηνία. Να υπενθυμίσουμε ότι, ο Ο.Α.Ε.Δ., ως Υπηρεσία υποδοχής των συγκεκριμένων αιτήσεων, υπολειτουργεί. Πιθανά, λοιπόν, οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να σταλούν με ταχυμεταφορική!

Δεν θα επικαλεστούμε τον όγκο εργασίας μας συνολικά έως τώρα, εξαιτίας των μέτρων λόγω κορονοϊού, είναι μία συζήτηση που θα γίνει σε άλλο χρόνο! Ωστόσο, θα επικαλεστούμε τις τρέχουσες υποβολές στο ΕΡΓΑΝΗ που άρχισαν, πάλι, από 18/5/2020 και θα λήξουν 7/6/2020, προκειμένου οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι να λάβουν την οικονομική αποζημίωση, καθώς και να εκμεταλλευτούν όλα τα μέτρα διευκόλυνσης (μείωση ενοικίου, δανεισμός από τράπεζες κ.λπ.). Είναι περίοδος φορολογικών δηλώσεων και μάλιστα με ημερομηνία λήξης την 30/6/2020!!!

Ζητούμε από το  Επιμελητήριο, ως εκπρόσωπος των επιχειρήσεων, να διασφαλίσει το δικαίωμα της επιδότησης κόστους εργασίας, κάνοντας όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται, προκειμένου να πάρει από την πολιτεία μία λογική ημερομηνία υποβολής εξασφαλίζοντας τα μέλη του, για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Τα μέλη μας, λογιστές-φοροτεχνικοί, για μία ακόμα φορά, με συνέπεια και επαγγελματική υπευθυνότητα, θα σηκώσουν το βάρος της υποβολής υπό συνθήκες πίεσης, προκειμένου να στηρίξουν τους επιχειρηματίες του Νομού και να μη χαθεί η ελπίδα για μία οικονομική στήριξη, που τόσο έχουν ανάγκη, κάτω από τις παρούσες δύσκολες συνθήκες που βιώνει η οικονομία της χώρας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.