Οι Καβαλιώτες παραγωγοί θα λάβουν συνολική αποζημίωση 109.000 ευρώ από τον ΕΛ.Γ.Α.

0

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πληρωμής προκαταβολών για τον «παγετό άνοιξη 2021», ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 13.372.350,81 ευρώ σε 8.516 δικαιούχους αγρότες. Η διαδικασία της πληρωμής συνεχίζεται, αφού όσα πορίσματα προωθούνται από τα κατά τόπους καταστήματα του Οργανισμού στην κεντρική Υπηρεσία διεκπεραιώνονται σύντομα, με δεδομένη την απαιτούμενη ταμειακή ρευστότητα, κατόπιν της διασφάλισης των αναγκαίων δαπανών για τις αποζημιώσεις σε εφαρμογή της ψηφισθείσης νομοθεσίας (ν.4820/2021). Είναι η δεύτερη φορά που πληρώνονται προκαταβολές τόσο για τα πυρηνόκαρπα, όσο και για τα αμύγδαλα, το δε ποσό που θα καταβληθεί στους Καβαλιώτες δικαιούχους, ανέρχεται στα 108.929,70 ευρώ.

Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, έκανε την εξής δήλωση: «Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, που για μία ακόμη φορά, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ικανοποιεί δίκαια αιτήματα των παραγωγών μας. Μάλιστα, το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και η διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α., τηρούν με συνέπεια το χρονοδιάγραμμα πληρωμής, καθώς και την συνέχιση και ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου. Συνεχίζω την προσπάθεια και τις παρεμβάσεις μου, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.