Οι Καβαλιώτες θυμούνται την Μικρασιατική καταστροφή και τιμούν την μνήμη των θυμάτων της

0

Για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην πόλη της Καβάλας θα γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

08:00 Έπαρση σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

09:45 Απόδοση τιμών με μέριμνα της  ΧΧΤΘΜ.

10:00 Τέλεση μνημόσυνου μετά τη Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της καταστροφής, στον ιερό ναό αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο έφορος του μουσείου προσφυγικού ελληνισμού και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», Εμμανουήλ Ζαχαρόπουλος.

10:45 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον δήμαρχο Καβάλας, τον αντιπρόεδρο ΔΙ.ΠΑ.Ε.., τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, τον διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και πολιτιστικών συλλόγων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση εθνικού ύμνου.

18:50 Υποστολή σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.