Μετά την επιστολή προς την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης (φωτογραφία), απέστειλε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 επιστολή και στο Υπουργείο υποδομών και μεταφορών, για το θέμα της ελεύθερης διέλευσης των κατοίκων του Δήμου Καβάλας από τους σταθμούς διοδίων στα Άσπρα Χώματα (Άσπρη Άμμο). Ζητάει, ακόμα, την ένταξη του Δήμου Καβάλας στην διαδικτυακή πλατφόρμα του Υπουργείου, που δίνει την δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης των δημοτών συγκεκριμένων περιοχών κοντά σε διόδια, για την ελεύθερη πρόσβαση από και προς την μόνιμη κατοικία τους. Η επιστολή αναφέρει τα εξής: «Όπως ήδη γνωρίζετε, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοίνωσε την λειτουργία από τις 28/9/2022 των πλευρικών σταθμών διοδίων (κλάδοι 1 και 2) στα Άσπρα Χώματα (στον κόμβο του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β») της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Ο συγκεκριμένος σταθμός διοδίων, στην επικράτεια του Δήμου Καβάλας, είναι ο τρίτος στην Π.Ε. Καβάλας, μετά από αυτούς στην Μουσθένη και στον Άγιο Ανδρέα του Δήμου Παγγαίου. Την περασμένη Δευτέρα 19/9/2022 αποστείλαμε επιστολή στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.», αιτούμενοι την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Καβάλας, από τα διόδια στα Άσπρα Χώματα.

Ευλόγως δίκαιο αίτημα, που αποτελεί και αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει επανειλημμένως εκφράσει τις ανησυχίες και τα παράπονά της για το εν λόγω θέμα, με δεδομένη και την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Η επίλυση του ζητήματος είναι κρίσιμη και για την τοπική επιχειρηματικότητα και συνεπώς για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Παράμετρος που προϋποθέτει την ελεύθερη οδική πρόσβαση συνολικά των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή. Το ίδιο καθεστώς ελεύθερης διέλευσης, πρέπει να ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε τον κίνδυνο, με στόχο την αποφυγή των διοδίων στα Άσπρα Χώματα, μεγάλος αριθμός οχημάτων να διέρχεται μέσα από την Καβάλα και να επιδεινώσει καταλυτικά τον κυκλοφοριακό φόρτο, σε επίπεδα μάλιστα προ της δημιουργίας της παράκαμψης της πόλης μέσω της Εγνατίας οδού.

Ως εκ τούτου, αναμένοντας την σχετική απόφαση της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», ζητούμε από το Υπουργείο υποδομών και μεταφορών την ένταξη της μοναδικής περιοχής της Π.Ε. Καβάλας, δηλαδή του Δήμου Καβάλας, που δεν ισχύει η ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων από τον κοντινό σταθμό διοδίων, στον κατάλογο των περιοχών της χώρας, οι κάτοικοι των οποίων έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην διαδικτυακή πλατφόρμα (https://mimed.ggde.gr/rsdl/) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση από και προς την μόνιμη διαμονή τους. Υπενθυμίζεται πως, η πόλη της Καβάλας αποτελεί το μεγαλύτερο πληθυσμιακά αστικό κέντρο όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως και ότι το καθεστώς της ελεύθερης διέλευσης υφίσταται ήδη για τους δημότες Παγγαίου για τα διόδια Μουσθένης και Αγίου Ανδρέα. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, για την ικανοποίηση του σημαντικού αυτού αιτήματος».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.