• Η επιμονή, που μπορεί να εκληφθεί και ως εμμονή, του συλλόγου κατοίκων του Περιγιαλίου, για το ζήτημα της εισφοράς σε χρήμα, μετά την ένταξη των οικοπέδων της περιοχής στο σχέδιο πόλεως, προκειμένου να γίνουν τα δίκτυα υποδομής (ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού) και οι δρόμοι, δημιουργεί προβληματισμό.
  • Ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου, σε πρόσφατες δηλώσεις που έκανε σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης, είπε ότι υπήρξε δέσμευση από τη δημοτική αρχή, για τον ορισμό ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το Περιγιάλι. Επειδή παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μίλησε για εκδήλωση ενημέρωσης σε κάποιο χώρο, πιθανόν στη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου τα αρμόδια στελέχη της διοίκησης του Δήμου θα παρουσιάσουν την κατάσταση και θα απαντήσουν στα ερωτήματα των ενδιαφερόμενων.
  • Στο δημοτικό συμβούλιο, πολλάκις, ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Ηλίας Καλανταρίδης και η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Ευαγγελία Δρακονάκη, απάντησαν σε όλα τα σχετικά ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων, αλλά και εκπροσώπων του συλλόγου κατοίκων Περιγιαλίου.
  • Για την καθυστέρηση στη διεξαγωγή της εκδήλωσης ενημέρωσης, πρέπει να ερωτηθεί η δημοτική αρχή. Υποθέτουμε πως υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα, τα οποία δεν επιτρέπουν στους διοικούντες τον Δήμο να αφιερώσουν τον χρόνο που θέλουν για το Περιγιάλι. Ίσως, επίσης, να μην υπάρχει εξέλιξη στο θέμα του Περιγιαλίου και είναι άσκοπο να γίνει η εκδήλωση, απλά για να γίνει.
  • Έχει ειπωθεί, από την αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας, ότι θα κατασκευαστεί μία κεντρική οδική αρτηρία, από την παραλιακή οδό μέχρι τον Άγιο Τρύφωνα, η οποία θα συνδέσει τις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή (δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», κολυμβητήριο). Η οδός αυτή, θα κατασκευαστεί με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, έως σήμερα, από την εισφορά των οικοπεδούχων. Όμως, για να γίνει σωστά το έργο, απαιτούνται μελέτες και συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών του Δήμου.
  • Όσον αφορά τα οδικά έργα που ανακοίνωσε προσφάτως ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως σχολίασε ο νομικός σύμβουλος του συλλόγου των κατοίκων Περιγιαλίου, είναι μελέτες για την αποκατάσταση του προβλήματος στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, για την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού της Καβάλας, για την καλύτερη σύνδεση του αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» με την Εγνατία οδό και της παραλίας Οφρυνίου (Τούζλα) με τον αυτοκινητόδρομο. Τα χρήματα για τις μελέτες θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Ποια σχέση, επομένως, μπορεί να έχουν τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;
  • Σχετικά με τη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. (Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Δήμου Καβάλας, οι κάτοικοι του Περιγιαλίου δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Δεν καταλαβαίνουμε πως προκύπτει το ερώτημα τους, αν είναι νόμιμο να μεταφέρουν άλλοι Δήμοι τα απορρίμματά τους στον Χ.Υ.Τ.Α. Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας είναι ο μοναδικός που διαθέτει οργανωμένο χώρο υγειονομικής ταφής στο Νομό και σε ολόκληρη την ανατολική Μακεδονία, αν δεν κάνουμε λάθος. Που θα εναποθέτουν οι άλλοι Δήμοι τα απορρίμματα τους; Στους Χ.Α.Δ.Α. (Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) που έκλεισαν;
  • Κατανοούμε ότι ο σύλλογος κατοίκων του Περιγιαλίου θέλει να δεσμεύσει τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας σε μία προεκλογική περίοδο και είναι θεμιτό. Ας δεσμεύσει και τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους για τα ίδια ζητήματα, γιατί δεν αποκλείεται να αλλάξει η διοίκηση τον ερχόμενο Μάιο. Δεν πρέπει να ξέρουν τις θέσεις όλων των υποψηφίων για τα έργα υποδομής στο Περιγιάλι, την εισφορά σε χρήμα και τον Χ.Υ.Τ.Α.;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.