Το «άνοιγμα» του Δήμου Καβάλας προς ορισμένες μακρινές τουριστικές αγορές, όπως η Ινδία, επικρίθηκε από μερίδα της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο και απλούς πολίτες. Η «Δημωφέλεια», είπαν, σκορπάει χρήματα σε «ταξιδάκια» χωρίς αντίκρισμα (αύξηση της επισκεψιμότητας).

Ωστόσο, ένας ειδικός της τουριστικής αγοράς της Ινδίας, ο Χρήστος Δήμας, ιδρυτής της εταιρείας “Namaste Greece”, που δραστηριοποιείται στην πόλη Μουμπάι, με πληθυσμό 25 εκατομμύριων κατοίκων(!), είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής σε συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή».

Ερωτηθείς ποιοι προορισμοί στην Ελλάδα είναι οι δημοφιλέστεροι στην Ινδία απάντησε: «Μέχρι πρότινος, οι Ινδοί ήξεραν τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Αθήνα. Τώρα, ανεβαίνει δυναμικά η Ζάκυνθος, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι η Ρόδος και η Καβάλα. Η Καβάλα είχε κάνει άνοιγμα στο Μουμπάι πριν από τον Ε.Ο.Τ. (Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού), με πρωτοβουλία της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», που εργάζεται συστηματικά για την προβολή της πόλης στην Ινδία. Πρόσφατα, γυρίστηκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην Καβάλα μία ταινία Μπόλιγουντ, η οποία αναδεικνύει τις ομορφιές της περιοχής. Οι ταινίες Μπόλιγουντ, είναι το κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη. Είναι η έμμεση διαφήμιση των προορισμών. Δεν υπάρχει Ινδός, που να μη βλέπει τέτοιες ταινίες, είναι πιο ισχυρό ακόμα και από το Χόλιγουντ! Γι’ αυτό και οι Δήμοι και γενικά η πολιτεία, θα πρέπει να διευκολύνουν τους Ινδούς στα γυρίσματα. Υπάρχουν Ινδοί, που μπορεί να μη ξέρουν πού βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά είναι δύσκολο να μην έχουν δει εικόνες από τη Σαντορίνη. Την έχουν μάθει μέσα από τις ινδικές παραγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί».

Η συνέντευξη του Χρ. Δήμα, λοιπόν, είναι μία «επιβράβευση» της προσπάθειας που καταβάλλει η «Δημωφέλεια» για να διευρύνει τις τουριστικές αγορές, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας και την προσέλκυση επενδύσεων στην Καβάλα.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.