Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες

0

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αναφέρει κοινό δελτίο Τύπου, ως θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας, από την αρχή της πανδημίας καταθέτουν προτάσεις για την σωστή και έγκαιρη πρόληψη της πανδημίας Covid-19. «Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των προέδρων αποφασίσθηκε ομόφωνα, να προταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες έως την λήξη της υγειονομικής κρίσης. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τα διοικητικά συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων. Η αναγκαιότητα της άμεσης υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών σε ιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας και κλειστές δομές περίθαλψης ευπαθών συνανθρώπων μας, είναι επιβεβλημένη. Η αναβλητικότητα της συγκεκριμένης απόφασης για το φθινόπωρο, ίσως αποβεί μοιραία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο πρέπει να συνεχίσει να περιθάλπει ασθενείς για όλες τις νόσους.

Η παραλλαγή «Δέλτα» μεταδίδεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και πιθανότατα θα επικρατήσει σύντομα στην πατρίδα μας. Η ευθύνη των επιστημόνων υγείας, αλλά και των υπόλοιπων εργαζομένων στις προαναφερθείσες δομές, απέναντι στους νοσηλευόμενους, είναι καθοριστική και αυτοπροσδιορίζει την ιδιότητά τους. Η αφθονία σε αξιόπιστα και ασφαλή εμβόλια, είναι προάγγελος ευημερίας για την χώρα μας.

Ο εμβολιασμός σώζει περισσότερες ζωές από οποιαδήποτε άλλη ιατρική θεραπεία ανά τους αιώνες.

Ο εμβολιασμός θα χαρίσει την ελευθερία σ’ εμάς, αλλά και στους ευαίσθητους συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες, που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν για λόγους υγείας.

Ο εμβολιασμός, η πρωτογενής πρόληψη, είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρεωτική πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.