Τέσσερις σημαντικές επιστημονικές εργασίες, που εκπονήθηκαν από τον Καβαλιώτη πολιτικό-υδραυλικό-υδρολόγο μηχανικό, κάτοχο δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στον τομέα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και υποψήφιο διδάκτορα στην μεταφορά φερτών υλών Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Θωμά Παπαλάσκαρη, για την μελέτη της φυσικής ροής στο ρέμα Περιγιαλίου Καβάλας και στο ρέμα διασταύρωσης οδών Ιοκάστης και Χρυσοστόμου Σμύρνης Καβάλας, καθώς και στον ποταμό Νέστο, έχουν εγκριθεί και πρόκειται να παρουσιαστούν προφορικά (και να συμπεριληφθούν στα πρακτικά) στο 3ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο αποτελεσματικών και αειφόρων μεθόδων διαχείρισης συστημάτων νερού με κατεύθυνση προς μία βιώσιμη ανάπτυξη 2018/κατανόηση του συμπλέγματος νερού-ενέργειας-τροφίμων, το οποίο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα διεξαχθεί από 27 έως και 30 Ιουνίου 2018 στη Λευκάδα. Επιπρόσθετα, θα δημοσιευθούν στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Proceedings του εκδοτικού οίκου MDPI.

Να σημειωθεί ότι, όσον αφορά την μελέτη της φυσικής ροής στο ρέμα Περιγιαλίου Καβάλας, έχουν γίνει στο παρελθόν, από τον Θ. Παπαλάσκαρη, δύο ακόμα επιστημονικές εργασίες, εκ των οποίων η μία παρουσιάστηκε και συμπεριλήφθηκε στα πρακτικά του 6ου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου διαχείρισης ροής περιβάλλοντος και υλικών 2016, που διεξήχθη στην πόλη Bor της Σερβίας.

Η άλλη εργασία παρουσιάστηκε και συμπεριελήφθη στα πρακτικά του 10ου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υδάτινων Πόρων και Περιβάλλοντος με τίτλο: «Πάντα ρει» στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2017.

Επίσης, ο Θ. Παπαλάσκαρης παρουσίασε δύο επιστημονικές εργασίες για τις βροχοπτώσεις της Καβάλας, στο πλαίσιο των εργασιών του 2ου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου αποτελεσματικών και αειφόρων μεθόδων διαχείρισης συστημάτων νερού με κατεύθυνση προς μία βιώσιμη ανάπτυξη στα Χανιά της Κρήτης τον Ιούνιο του 2016, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Procedia Engineering του εκδοτικού οίκου Elsevier.

Ακόμα, παρουσίασε την επιστημονική εργασία για τη φυσική ροή στο ρέμα Παλαιάς Καβάλας στη διάρκεια των εργασιών του 15ου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου επιστήμης και τεχνολογίας του περιβάλλοντος στη Ρόδο το καλοκαίρι του 2017, η οποία συμπεριελήφθη στα πρακτικά του συνεδρίου.

Ο Θ. Παπαλάσκαρης, είναι ο πρώτος που κατασκεύασε στην Ελλάδα «Φορητό Δίαυλο Τύπου Πάρσαλ» και ο μοναδικός που πραγματοποίησε μετρήσεις πεδίου της παροχής υδατορευμάτων με τη χρήση «Φορητού Διαύλου Τύπου Πάρσαλ» που βιντεοσκοπήθηκαν.

Στο μέλλον, όπως δήλωσε, πρόκειται να πραγματοποιήσει νέες επιστημονικές εργασίες, με σκοπό να θέσουν υποψηφιότητα για να παρουσιαστούν σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια. Για το λόγο αυτό, συνεχίζονται οι μετρήσεις στο ρέμα Περιγιαλίου, έπειτα από σχετική άδεια από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Καβάλας, καθώς υπάρχει έντονο διεθνές ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.