Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό συμμετέχουν στην πανελλαδική δράση της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021

0

Το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου καλεί τους εργαζομένους στον κλάδο, να συμμετέχουν στην πανελλαδική δράση την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 και στην πόλη της Καβάλας στις 10 το πρωί στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Έκλεισε ένας χρόνος πανδημίας και ο «λογαριασμός» στο σπίτι κάθε συναδέλφου είναι πολύς βαρύς. Οι μισοί και παραπάνω, έχουμε μείνει χωρίς δουλειά και στην καλύτερη περίπτωση, με τα ψίχουλα των 532 ευρώ της αναστολής και οι υπόλοιποι δουλεύουμε το περισσότερο διάστημα με μεγάλη εντατικοποίηση και πάντα χωρίς καμία ουσιαστική προστασία της υγείας της δικής μας και των οικογενειών μας. Έχουμε γίνει θεατές στην τραγική κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων, τα οποία παρά τον όσο χρόνο κερδήθηκε από τις δικές μας θυσίες, συνεχίζουν να ασφυκτιούν με συνανθρώπους μας να πεθαίνουν περιμένοντας στις λίστες για ένα κρεβάτι Μ.Ε.Θ. Θεατές σε ένα γελοίο «άνοιξε-κλείσε» των σχολείων των παιδιών μας, χωρίς κανένα νόημα και χωρίς καμία ουσιαστική μέριμνα για όλους τους εργαζόμενους γονείς με μικρότερα παιδιά, που ψάχνουν απεγνωσμένα λύση για το πού θα τα αφήσουν. Θεατές σε ένα κρεσέντο νέων νομοσχεδίων που αφορούν το πώς θα δουλεύουμε, τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, το σε τι σχολείο θα στέλνουμε τα παιδιά μας. Και τέλος, θεατές σε ένα όργιο καταστολής, που μας κάνει να αναρωτιόμαστε «τι πρεμούρα τους έχει πιάσει για τους αγώνες του λαού και τι τελικά φοβούνται;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.