Το σωματείο εργαζομένων στην Kavala Oil εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Καβάλας, για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) στα τενάγη Φιλίππων. Συγχρόνως, καλεί την κοινοπραξία των εταιρειών του T.A.P., να σταματήσει την αδιάλλακτη στάση της, γιατί διαφορετικά, όλη η τοπική κοινωνία θα αντιδράσει με δυναμικό τρόπο. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Τα χρόνια περνούν και ο T.A.P. μπορεί να αλλάζει διοικήσεις, αλλά η αδιάλλακτη στάση του, πάνω στην όδευση παραμένει. Μπορεί ο ∆ήμος, ο Αγροτικός Σύλλογος και συνολικά η τοπική κοινωνία, να ξεκαθαρίζει το «ναι» στη διέλευση, αλλά εκεί που ενοχλεί και ζημιώνει λιγότερο την τοπική οικονομία. Ο T.A.P. επιμένει να περάσει εκεί που καταστρέφει γόνιμη γη, χωρίς κυριολεκτικά να «του καίγεται καρφί», που λέει και ο λαός μας.

Η Καβάλα ήταν και συνεχίζει να είναι ένας φιλόξενος τόπος για κάθε επένδυση, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορεί να δεχθεί την αδιάλλακτη στάση κανενός, όσο ισχυρός κι αν φαίνεται. Απέναντι σ’ αυτή την ανάλγητη-αδιάλλακτη στάση του T.A.P., καλούμε κάθε τοπικό σύλλογο και φορέα, να συμπαρασταθούν στον αγώνα αλλαγής όδευσης του αγωγού, που δίνει, χρόνια τώρα, ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας. Στην αυθαιρεσία του καθενός, η τοπική κοινωνία είναι απέναντι με κάθε μέσο.

Καλούμε τον T.A.P. να σεβαστεί την κάθε ιδιοκτησία και να περάσει ειρηνικά από τα χώματα της περιοχής μας, γιατί διαφορετικά, θα μας βρει όλους απέναντί του στα χωράφια».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.