• Η διεξαγωγή των περιφερειακών και των δημοτικών εκλογών με το σύστημα της απλής αναλογικής, είναι μία καλή ευκαιρία για συναινέσεις, λένε ορισμένοι υποψήφιοι. «Πρέπει να πάμε όλοι μαζί, για την Καβάλα», δήλωσε ο Βαγγέλης Παππάς, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Δυστυχώς, οι υποψήφιοι αυτοί στην πράξη λειτουργούν επιλεκτικά και με κριτήριο το πολιτικό όφελος.
  • Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, πρότεινε στις παρατάξεις της μειοψηφίας να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα καταθέσει πρόταση για τις προσωπικότητες που πρέπει να τιμηθούν και να δοθούν τα ονόματα τους σε οδούς της πόλης.
  • Ο Βαγγέλης Παππάς και ο Άρης Βέρρος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών, έκαναν άλλη μία πολιτική ντρίμπλα, απαντώντας ότι υπάρχει επιτροπή ονοματοδοσίας οδών στην οποία εκπροσωπούνται οι παρατάξεις. Η επιτροπή αυτή, ωστόσο, έχει γνωμοδοτικό ρόλο. Δηλαδή, δέχεται το αίτημα κάποιου συμπολίτη, συλλόγου, ή φορέα, όπως το αίτημα του Βαγγέλη Παππά, για την μετονομασία της οδού Κύπρου σε οδό Ελευθερίου Αθανασιάδη και αφού το αξιολογήσει, στη συνέχεια εισηγείται, θετικά, ή αρνητικά, στο δημοτικό συμβούλιο που αποφασίζει.
  • Η επιτροπή που πρότεινε η δήμαρχος να συσταθεί έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα. Δηλαδή, θα απαρτίζεται μόνο από δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, οι οποίοι θα συζητήσουν και θα καταλήξουν σε μία κοινή πρόταση για τις προσωπικότητες της εκατονταετούς ιστορίας του Δήμου Καβάλας που πρέπει να τιμηθούν. Είναι μία ευκαιρία, λοιπόν, να δοκιμαστεί σε πρακτικό επίπεδο, η θεωρία περί πολιτικής συναίνεσης. Η Δ. Τσανάκα έκανε το βήμα, αλλά οι «θιασώτες» της άποψης δεν ανταποκρίθηκαν. Πως μπορούμε, άραγε, να έχουμε εμπιστοσύνη στα άτομα αυτά, ότι θα δείξουν πνεύμα συνεργασίας μετά τις δημοτικές εκλογές; Ιδιαίτερα αν τύχει και γίνουν διοίκηση στον Δήμο;
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα, επίσης, είναι το σχόλιο που έκανε ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», ο οποίος είπε στη δήμαρχο, όταν εκείνη κάλεσε όλες τις παρατάξεις να συμμετέχουν στην προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδότηση, από το Υπουργείο Υποδομών, ή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την αποκατάσταση της ζημιάς στη γέφυρα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, πως άργησε να θυμηθεί τις υπόλοιπες παρατάξεις και να ζητήσει τη βοήθεια τους.
  • Καταρχάς, δεν είναι η πρώτη φορά, που η δήμαρχος Καβάλας καλεί τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, να ενισχύσουν την προσπάθεια του Δήμου Καβάλας για την επίτευξη ενός στόχου. Ενημερώνει, όταν το κρίνει απαραίτητο, τους επικεφαλής, ώστε να προσφέρουν τη βοήθεια τους. Όμως, ο Μάκης Παπαδόπουλος, κυρίως, τάχθηκε, αρκετές φορές, απέναντι στα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας.
  • Θα αναφέρουμε μόνο μία από τις φορές αυτές. Την υπόθεση διεκδίκησης της αποζημίωσης από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας, για την απαλλοτριωμένη έκταση στο Εσκί Καπού, με σκοπό την επέκταση του κρηπιδώματος στο λιμάνι «Φίλιππος Β». Ο Δήμος Καβάλας και συγκεκριμένα η «Δημωφέλεια», στην οποία ανήκει το Εσκί Καπού, ζήτησε αποζημίωση για τη συντελεσθείσα απαλλοτρίωση και τελικά κέρδισε δικαστικά το ποσό του ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ.
  • Τότε, ο Μάκης Παπαδόπουλος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή και την πρόεδρο της «Δημωφέλεια», την οποία χαρακτήρισε «υστερική», ότι συγκρούεται με άλλους τοπικούς φορείς, αντί να συνεργάζεται μαζί τους. Δηλαδή, κατά την άποψη του, η «Δημωφέλεια» δεν έπρεπε να προστατέψει την (ακίνητη) περιουσία της και να «χαρίσει» την αποζημίωση στο ελληνικό δημόσιο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.