-Η είσοδος αστυνομικής δύναμης στο εργοστάσιο «Σίγμα» και η αντιπαράθεση με τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Εδώ και μερικές εβδομάδες, το σωματείο εργαζομένων απέκλεισε την κεντρική είσοδο του εργοστασίου εμποδίζοντας τα διοικητικά στελέχη να εισέλθουν και να αναλάβουν τα καθήκοντα, τα οποία ανέθεσε σ’ αυτά η διοίκηση της Energean.

-Το σωματείο εργαζομένων διαφωνεί στο σχέδιο παραγωγικής αναδιάρθρωσης στον «Πρίνο» και χρησιμοποίησε ως μέσο αντίδρασης τον αποκλεισμό της εισόδου των διοικητικών στελεχών στις χερσαίες εγκαταστάσεις. Συνήθως, ένα σωματείο εργαζομένων επιλέγει ως πρώτο μέσο αντίδρασης, όταν θεωρεί πως θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων, την απεργία. Και ως έσχατο μέσο, την προσφυγή στην Δικαιοσύνη, για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η τάξη. Ωστόσο, το σωματείο εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας επέλεξε να «ταμπουρωθεί» στο εργοστάσιο και να αποκλείσει την διοίκηση έξω από αυτό!

-Από πλευράς Energean έγινε προσπάθεια να εκτονωθεί η (εργασιακή) κρίση, αλλά η ανένδοτη στάση των συνδικαλιστών, ανάγκασε την εταιρεία να πάρει πιο «δραστικά» μέτρα για τον τερματισμό της ανωμαλίας στην λειτουργία των Πετρελαίων. Τα μέτρα λήφθηκαν αφού εξαντλήθηκε η ανοχή και γιατί όσο διαρκούσε ο αποκλεισμός του εργοστασίου μεγάλωνε ο κίνδυνος ασφάλειας. Παρά την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας, που έγινε ασφαλώς με την άδεια των αρμόδιων παραγόντων, μερίδα των συνδικαλιστών συνεχίζει, κατά την άποψη μας, το παιχνίδι με κίνδυνο την ασφάλεια ανθρώπων και εγκαταστάσεων.

-Δυστυχώς, όλο αυτό τον καιρό, ορισμένοι πολιτικοί παράγοντες και κόμματα, με απροκάλυπτο τρόπο, στηρίζουν την συνδικαλιστή αυθαιρεσία και φέρουν μερίδιο στην ευθύνη όξυνσης του τεταμένου κλίματος. Δεν είναι τυχαίες οι άμεσες ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.) και η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του «Κινήματος Αλλαγής», με τις οποίες δηλώνουν την συμπαράσταση στο σωματείο εργαζομένων στα Πετρέλαια, καταγγέλλουν την επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και ασκούν κριτική στην διοίκηση της Energean και την κυβέρνηση.

-Κατά την άποψη μας, τα μέλη των συγκεκριμένων κομματικών Οργανώσεων και κάθε άλλου πολιτικού φορέα που συμφωνεί με τις ανακοινώσεις στήριξης της αυθαιρεσίας, δεν προσφέρουν θετικά στην αποκατάσταση της ομαλότητας στα Πετρέλαια Καβάλας. Τουναντίον, συντηρούν την ανωμαλία και επιβραβεύουν τις πρακτικές των συνδικαλιστών. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι, οι πολίτες της Καβάλας, που παρακολουθούν με λύπη και ανησυχία τα δυσάρεστα γεγονότα στην μεγάλη χημική βιομηχανία της περιοχής, θα καταδικάσουν την στάση των προαναφερθέντων κομμάτων σήμερα, αλλά και στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

-Αν η πρακτική των συνδικαλιστών είναι επικίνδυνη, η στάση των κομμάτων που στηρίζουν την πρακτική αυτή είναι, τουλάχιστον, ανεύθυνη! Η Καβάλα και η Ελλάδα κουράστηκαν από τους ανεύθυνους πολιτικούς και τις επικίνδυνες πολιτικές, που έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην δυστυχία και τον φόβο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.