Οι επενδύσεις του L.N.G. και του Kavala Port Center

0

-Το Επιμελητήριο πρέπει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα και να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων στον τόπο. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μάρκος Δέμπας, ερωτηθείς να σχολιάσει την διεθνή δημοσιότητα που απολαμβάνει η Αλεξανδρούπολη, λόγω της επίσημης παρουσίασης του έργου του πλωτού σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (Υ.Φ.Α.), απάντησε ότι κάποτε το Υ.Φ.Α. «χτύπησε την πόρτα» της Καβάλας, αλλά η τοπική κοινωνία δεν την άνοιξε. «Επενδύσεις που εμείς δεν τις θέλαμε, όπως το L.N.G., πήγαν αλλού», είπε.

-Αν θυμάμαι, Μάρκο καρντάσι, στην εγκατάσταση πλωτού σταθμού αποθήκευσης Υ.Φ.Α. απέναντι από την Νέα Καρβάλη, αντέδρασε σύσσωμη η Καβαλιώτικη κοινωνία, οι φορείς και, βεβαίως συμμετείχε το Επιμελητήριο, στο οποίο ήσουν μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Τον Ιούλιο του 2014, μάλιστα, έγινε μαζικό συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας. Και σε ρωτώ, Μάρκο καρντάσι, έπειτα από οκτώ χρόνια, περίπου, πως ζημιώθηκε η Καβάλα επειδή δεν εγκαταστάθηκε η πλωτή μονάδα αποθήκευσης Υ.Φ.Α.;

-Αντιθέτως, είναι σημαντικό πλήγμα για την Καβάλα, η καταγγελία της σύμβασης του έργου στην χερσαία ζώνη του λιμανιού «απόστολος Παύλος». Αναφέρομαι στον εμπορικό και επιβατικό σταθμό Kavala Port Center, που επρόκειτο να κατασκευαστεί στην θέση των αποθηκών που κατεδαφίστηκαν. Η επένδυση αυτή, ήταν από τις μεγαλύτερες στην πόλη και ίσως η μεγαλύτερη στο λιμάνι την τελευταία δεκαετία. Η σύμβαση υπογράφηκε το 2012 και το 2022 καταγγέλθηκε από την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας!

-Λόγω της απόφασης που πήρε το διοικητικό συμβούλιο του Ο.Λ.Κ., η Καβάλα χάνει αρκετές θέσεις εργασίας, η τοπική οικονομία πολύτιμους πόρους και το ελληνικό δημόσιο έσοδα! Θα διαμαρτυρηθεί δεόντως, Μάρκο μου, το Επιμελητήριο για το νέο σοβαρό πλήγμα σε βάρος της Καβάλας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.