-Στην Αλεξανδρούπολη ανακοινώθηκε, πανηγυρικά, η εγκατάσταση πλωτού σταθμού αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (Α.Σ.Φ.Α.), ενώ επίκειται η αδειοδότηση και δεύτερου σταθμού!

-Στην Ρεβυθούσα, επίσης, ανατέθηκε στην εταιρεία Gaslog, με απόφαση του ΔΕΣΦΑ, η μίσθωση πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών.

-Κι ενώ οι πλωτοί σταθμοί (Α.Σ.Φ.Α. όπως ονομάζονται) «φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια» στην ελληνική θάλασσα, ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του (σχεδόν) άδειου κοιτάσματος στο πεδίο «Νότια Καβάλα» ως Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου (Υ.Α.Φ.Α.) πήγε πίσω χρονικά κι άλλο. Το «αστείο» είναι, καρντάσια, ότι πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού δημοσίου!

-Δηλαδή, ο Κυριάκος έσπευσε, περιχαρής, να «εγκαινιάσει» μία ιδιωτική επένδυση στην Αλεξανδρούπολη, για την εξυπηρέτηση των προμηθευτών του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (Υ.Φ.Α.), των πλοιοκτητών που θα το μεταφέρουν με τα ειδικά δεξαμενόπλοια στην Ελλάδα και των επιχειρηματιών που θα κατασκευάσουν και θα διαχειρίζονται την πλωτή μονάδα, ο ΔΕΣΦΑ θα νοικιάσει πλωτή μονάδα από ιδιώτη, για να αποθηκεύει υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Ρεβυθούσα κι ένα κοίτασμα που είναι περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, έχει μπει στις καλένδες για να αξιοποιηθεί ως (υπόγεια) αποθήκη φυσικού αερίου!

-Κι ερωτώ, καρντάσια, αυτό δείχνει ότι ορισμένοι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα του κράτους και της Ελλάδας; Πόσα χρόνια «σέρνεται» η διαγωνιστική διαδικασία για την Υ.Φ.Α. στον κόλπο της Καβάλας; Ενώ, οι Α.Σ.Φ.Α. στο Θρακικό πέλαγος αδειοδοτήθηκαν με διαδικασία fast track!

-Τα προηγούμενα χρόνια, λέγαμε πως τα εξοπλιστικά προγράμματα έχουν οικονομικό «ενδιαφέρον» για τους πολιτικούς στην Ελλάδα. Σήμερα, το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο στις «επενδύσεις» της «πράσινης ενέργειας»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.