Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στο σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Καβάλας, ο συνδυασμός «Ενωμένοι οικοδόμοι», που υποστηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.), κατέλαβε και τις 7 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, στις εκλογές ψήφισαν 163 μέλη και ο συνδυασμός «Ενωμένοι οικοδόμοι» έλαβαν 158 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 5 ψηφοδέλτια λευκά και άκυρα. Στο δελτίο Τύπου που απεστάλη αναφέρονται τα ακόλουθα: «Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες του σωματείου στηρίζοντας με την ψήφο τους την παράταξη των «Ενωμένων οικοδόμων», δυναμώνοντας το σωματείο, την φωνή των οικοδόμων, με 163, από 103 ψήφους το 2019, για το διοικητικό συμβούλιο και 161, από 104 ψήφους το 2019, για αντιπροσώπους σε Ομοσπονδία και Εργατικό Κέντρο. Με την αύξηση της συμμετοχής, καταφέραμε να εκλέξουμε από έναν περισσότερο αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο, σε σχέση με τις εκλογές του 2019.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας που κάναμε όλη την προηγούμενη περίοδο. Παρά τα προβλήματα από την πανδημία και τους περιορισμούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν κατεβάσαμε στόρια. Ίσα-ίσα, βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης της ζωής, της υγείας, του εισοδήματος των οικοδόμων και όλων των εργαζομένων και του λαού. Πήγαμε κόντρα στο αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Χατζηδάκη. Βάλαμε το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια του κλάδου για την υπογραφή Σύμβασης Εργασίας. Αναδείξαμε τους κινδύνους από την συμμετοχή της χώρας μας στα παζάρια των «ληστών» των λαών στην περιοχή και της εμπλοκής μας στον πόλεμο. Ιδιαίτερα να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους, που έκαναν για πρώτη φορά το βήμα να συμμετέχουν, είτε με την ψήφο τους, είτε ως υποψήφιοι. Μαζί με το αποτέλεσμα των εκλογών, μας δίνουν την δύναμη και το κουράγιο να συνεχίσουμε να παλεύουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για:

-Την εφαρμογή μέχρι και στο τελευταίο γιαπί, της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που καταφέραμε οι οικοδόμοι να υπογράψουμε μετά από 13 χρόνια, με ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα. Μία επιτυχία που είναι αποτέλεσμα του συλλογικού αγώνα, των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας και των οικοδομικών σωματείων μέσα στους χώρους δουλειάς. Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο όπλο στα χέρια μας, που θα το αξιοποιήσουμε για την βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης των εργαζομένων του κλάδου.

-Να διεκδικήσουμε πραγματικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός μας, από την ακρίβεια στο ρεύμα, τα καύσιμα, τα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

-Να δυναμώσουμε το μέτωπο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές, που ξεκληρίζουν χώρες και λαούς για τα κέρδη μιας χούφτας παρασίτων, δημιουργούν καραβάνια προσφύγων, σπέρνουν το δηλητήριο της διχόνοιας, του εθνικισμού.

Μπροστά μας έχουμε μεγάλους αγώνες. Με εμπιστοσύνη στην δύναμη του αγώνα, της οργάνωσης, της Ομοσπονδίας, του σωματείου μας, μπορούμε να πετύχουμε νέες νίκες και αποτελέσματα. Να προστατεύσουμε την ζωή μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους για εμάς και τις οικογένειές μας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο γενικότερο αγώνα που δίνουμε ως εργάτες ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες. Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας. Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.