Οι «Ενωμένοι Οικοδόμοι» διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους στις εκλογές του σωματείου οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Νομού Καβάλας

0

Ως ευκαιρία για να αλλάξει «ρότα» το σωματείο, βλέπουν τη γενική συνέλευση και τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στις 9 και 10 Απριλίου 2016, οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου «Ενωμένοι Οικοδόμοι», για το διοικητικό συμβούλιο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας και την πανελλήνια ομοσπονδία, Αναγνώστης Καραμπατζάκης και Βασίλης Κοζικόπουλος, οι οποίοι έδωσαν συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης 30 Μαρτίου 2016. «Η κρίση που μαστίζει τον κλάδο μας είναι ανελέητη. Οι μισοί, περίπου, οικοδόμοι εγκατέλειψαν το επάγγελμα, ενώ από τους εναπομείναντες, το ογδόντα πέντε τοις εκατό βρίσκεται στην ανεργία. Στο πρόβλημα της ανεργίας πρέπει να προστεθούν η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η «μαύρη» εργασία και τα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση και τη φορολογία», είπε ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης, ενώ πρόσθεσε ότι, ο συνδυασμός «Ενωμένοι Οικοδόμοι» μάχεται για τη δημιουργία ενός μετώπου ενάντια στην απαξίωση των σωματείου και στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων.

«Μπαίνουν εμπόδια στην προσπάθεια μας, αλλά τα εμπόδια δεν θα μας κάμψουν. Στη δική μας λογική δεν μπαίνει ο συνδικαλιστικός παραγοντισμός, αλλά η ενότητα και το «άνοιγμα» του σωματείου. Εάν το σωματείο «πέσει στα χέρια» της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, θα είναι η καταστροφή του. Γι’ αυτό, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη γενική συνέλευση και στις εκλογές και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο των «Ενωμένων Οικοδόμων». Επίσης, τους καλούμε να βρίσκονται σε ετοιμότητα για κινητοποιήσεις και να βοηθήσουν, από το υστέρημα τους, τα ταξικά μας αδέλφια, τους πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στην Καβάλα», είπε ακόμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.