Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, με επιστολή του παρενέβη προς τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των καταστημάτων της Τράπεζας στις Κρηνίδες και στη Σταυρούπολη της Π.Ε. Ξάνθης. Επιπλέον, είχε επικοινωνία με τον Γιώργο Ζαββό, υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για το τραπεζικό σύστημα, στον οποίο εξήγησε, γιατί δεν πρέπει να κλείσουν τα δύο καταστήματα.

Ειδικότερα για το κατάστημα στις Κρηνίδες, αναφέρει δελτίο Τύπου, τόνισε ότι είναι κομβικής σημασίας, καθώς αποτελεί το επίκεντρο καθημερινών τραπεζικών συναλλαγών χιλιάδων πολιτών και αγροτών, καθώς η περιοχή διαθέτει ισχυρό πρωτογενή τομέα, ενώ εξυπηρετεί και γειτονικά χωριά της Π.Ε. Δράμας. Για το κατάστημα Σταυρούπολης ανέφερε ότι, εφόσον αυτό κλείσει, οι πελάτες του πρώην Δήμου Ορεινού, θα πρέπει να διανύουν μία απόσταση μεγαλύτερη των 35 χιλιομέτρων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Χρυσούπολη.

Γίνεται εύκολα αντιληπτή, είπε, η αναστάτωση που θα προκαλέσει στην εξαιρετικά σημαντική για τον τόπο εμπορική διαχείριση της τοπικής αγροτικής παραγωγής, καθώς και η δυσκολία που θα επιφέρει στις συναλλαγές των πολυπληθών επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα, αλλά και των άλλων πολιτών, το κλείσιμο των δύο καταστημάτων. Και κατέληξε, ζητώντας από τη διοίκηση της Τράπεζας τη συνέχιση της λειτουργίας τους. Ο Μ. Λαζαρίδης είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη και με τους συναδέλφους του βουλευτές των Π.Ε. Δράμας και Ξάνθης, Κ. Μπλούχο και Σπ. Τσιλιγγίρη, για τον συντονισμό των προσπαθειών τους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.