Δράση ένταξης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας, θα διοργανώσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ», της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρίες. Οι εκπαιδευόμενοι στο Κέντρο, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, θα απασχοληθούν στο αρτοποιείο και ζαχαροπλαστείο «Σκλαρής», του Στυλιανού Σαββίδη, στον Άγιο Λουκά, από τις 10 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι. Τα παιδιά θα απασχοληθούν σε εργασίες που έχουν προσαρμοστεί στις δεξιότητές τους σε συνθήκες ασφάλειας και ηρεμίας.

Η ένταξη των ατόμων με αναπηρίες στην αγορά εργασίας, είναι ένας από τους στόχους του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Καβάλας και ήδη προγραμματίζεται ένταξη σχετικών δράσεων. Στο πλαίσιο αυτό, κάποιοι από τους εκπαιδευόμενους άρχισαν να απασχολούνται στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) Αγίου Λουκά.

Με το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ επιδιώκει να πετύχει την ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα ισότιμης διαβίωσης και σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες. Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες, που εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλο τον πλανήτη, προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων αυτών σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής. Η αρχική ονομασία ήταν παγκόσμια ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζούνε με αναπηρίες. Συχνά, δεν γνωρίζουμε τον μεγάλο αριθμό των συμπολιτών που ζούνε με αναπηρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.