Για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην πόλη της Καβάλας θα γίνουν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών, Οργανισμών, σπιτιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις 08:00 της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 έως και την δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας.

-Φωταγώγηση του φρουρίου και όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών και Οργανισμών, από τις 08:00 της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 έως και την δύση του ηλίου.

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

08:00 έπαρση της σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

09:45 απόδοση τιμών με μέριμνα της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (ΧΧΤΘΜ).

10:00 τέλεση μνημόσυνου, μετά την Θεία Λειτουργία, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της καταστροφής, στον ιερό ναό του Απόστολου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου. Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας και μέλος του συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», Χριστίνα Βαμβούρη.

10:45 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον δήμαρχο Καβάλας, τον αντιπρόεδρο ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον αστυνομικό διευθυντή Καβάλας, τον διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, εκπροσώπους αγωνιστών εθνικής αντίστασης, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και νήσων βορείου Αιγαίου, τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τους προέδρους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προσφυγικών Σωματείων, Οργανώσεων των γυναικών και πολιτιστικών συλλόγων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση εθνικού ύμνου.

18:50 υποστολή σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.