Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ., από την ανατολή έως και τη δύση του ηλίου. Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, περιφερειακών και δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ., κατά τις βραδινές ώρες.

-08:00 έπαρση σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

-09:50 απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ (20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας) και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

-10:15 Δοξολογία στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου και ομιλία από τον Αλέξανδρο Γούλα, αντιπρόεδρο του συλλόγου Δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας, με θέμα: «Μακεδονομάχοι της Καβάλας».

-11:00 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παύλου Μελά στον δημοτικό κήπο Καβάλας, προς τιμή των πεσόντων στον Μακεδονικό Αγώνα, από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον δήμαρχο Καβάλας και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση εθνικού ύμνου.

-18:30 υποστολή σημαίας στην πλατεία Ελευθερίας.

Επίσης, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, θα γίνουν ομιλίες στα δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού, με μέριμνα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων των σχολείων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.