Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας του Μακεδονικού αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, από την ανατολή έως και τη δύση του ηλίου της 13ης Οκτωβρίου 2019.

-Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, κατά τις βραδινές ώρες της 13ης Οκτωβρίου 2019.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

19:30 αμφιθέατρο Π.Ε. Καβάλας, εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης του Μακεδονικού αγώνα (συνδιοργάνωση του συλλόγου δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας). Ομιλητής ο Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης Α.Μ.-Θ., με θέμα: «ο Μακεδονικός αγώνας, προάγγελος της ελευθερίας και της ενσωμάτωσης της Μακεδονίας στον εθνικό κορμό. Η συμμετοχή των Καβαλιωτών». Την εκδήλωση πλαισιώνουν η χορωδία του συλλόγου «Ρωμανός ο Μελωδός» και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας.

09:50 απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧ ΤΘΜ και της Φιλαρμονικής Δήμου Καβάλας.

10:15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον ιερό ναό αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου και ομιλία από την Αναστασία Κουντουρά, μέλος του συλλόγου δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας, με θέμα: «Μακεδονικός αγώνας».

11:00 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης προς τιμήν των αγωνιστών του Μακεδονικού αγώνα, από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον δήμαρχο Καβάλας και άλλους φορείς. Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ, ανάκρουση εθνικού ύμνου.

18:30 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ομιλίες στα δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού για τον Μακεδονικό αγώνα, με μέριμνα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων των σχολείων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.