Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

– Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, από την ανατολή έως και τη δύση του ηλίου της 14ης Οκτωβρίου 2018.

– Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ. του Νομού, κατά τις βραδινές ώρες της 14ης Οκτωβρίου 2018.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

19:30 Αμφιθέατρο Π.Ε. Καβάλας: Εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα (συνδιοργάνωση του Συλλόγου Δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας), με ομιλητή τον μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, κ. Στέφανο, με θέμα: «Η Μακεδονία μας, η χώρα των ελλήνων». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το παιδικό χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας και η χορωδία της Θρακικής Εστίας Καβάλας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

08:00 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας.

09:50 Απόδοση τιμών με μέριμνα της ΧΧΤΘΜ (20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας) και της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας.

10:15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου και ομιλία από τον πρόεδρο του συλλόγου δυτικομακεδόνων Νομού Καβάλας, Αλέξανδρο Γούλα, με θέμα: «Δασκάλες του Μακεδονικού Αγώνα».

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αγωνιστών του Μακεδονικού Αγώνα (διοργάνωση Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού-Παράρτημα Καβάλας) στην προτομή του Μακεδονομάχου ναυάρχου Στυλιανού Μαυρομιχάλη, από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τη δήμαρχο Καβάλας, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού-Παράρτημα Καβάλας και άλλους φορείς. Τήρηση ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση εθνικού ύμνου.

18:30 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην πλατεία Ελευθερίας.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στα δημοτικά σχολεία, στα γυμνάσια και στα λύκεια του Νομού, για τον Μακεδονικό Αγώνα, με μέριμνα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων των σχολείων.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.