Με την ευχή οι επόμενες διοργανώσεις να φιλοξενηθούν στη στέγη των εικαστικών τεχνών, ο Διαμαντής Σταγγίδης και η Άλκηστις Βλάχου, παρουσίασαν την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης το πρόγραμμα του καλλιτεχνικού Μαΐου 2019. Η Άλκηστις Βλάχου μίλησε εκ μέρους της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, «Δημωφέλεια», ενώ ο Δ. Σταγγίδης εκπροσώπησε τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων Τεχνών (Σ.Φ.Γ.Τ.).

Ως εικαστικός καλλιτέχνης ο ίδιος, επίσης, εξέφρασε τον «διακαή πόθο» των συναδέλφων του, να αποκτήσει η πόλη της Καβάλας ένα χώρο, που θα είναι ειδικά διαμορφωμένος για τη φιλοξενία εικαστικών εκδηλώσεων, όπως η έκθεση με τίτλο: «ο δρόμος ως τόπος και χώρος», που θα εγκαινιαστεί στις 8 το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου 2019 στη δημοτική καπναποθήκη και θα διαρκέσει έως και τις 24 Μαΐου 2019 (ώρες λειτουργίας:19:00-22:00 καθημερινά). «Είναι μία έκθεση σύγχρονης τέχνης, σαν αυτές που γίνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», σημείωσε ο Δ. Σταγγίδης και παρουσίασε τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες: ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΡΤΖΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΖΗΚΙΔΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΚΑΜΑΡΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΝΙΑ ΚΑΠΛΑΝΗ, ΣΤΕΡΓΙΟ ΚΕΜΑΝΕΤΖΗ, ΑΝΔΡΕΑ ΛΑΣΚΑΡΗ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΛΑΦΑΖΑΝΙΔΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΕΟΝΟΓΛΟΥ, ΑΝΘΗ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΙΟΥ, ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΣΤΑΓΓΙΔΗ, ΝΙΚΟ ΣΩΤΗΡΕΛΗ, ΟΔΥΣΣΕΑ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗ.

«Η έκθεση πραγματεύεται την έννοια του δρόμου ως τόπου και χώρου. Ο χώρος είναι μία αφηρημένη έννοια. Ο τόπος είναι ο βιωμένος χώρος. Ο δρόμος είναι ταυτόχρονα και χώρος και τόπος. Ο δρόμος ενώνει δύο τόπους. Μπορεί άλλοτε να έχει υλική υπόσταση, άλλοτε συμβολική, άλλοτε ουτοπική. Για κάποιους ανθρώπους, όπως οι άστεγοι και πρόσφυγες, ο δρόμος είναι τόπος», πρόσθεσε.

Επίσης, το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στις 8μ.μ. στον 4ο όροφο της δημοτικής καπναποθήκης, θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «μικροκατοικία» της αρχιτέκτονα, Σοφίας Βυζοβίτη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Κολώνας (αρχιτέκτων, ιστορικός, συγγραφέας, καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας) και η Σαπφώ Αγγελούδη (αρχιτέκτων), ενώ αποσπάσματα θα αναγνώσει η Μαρία Κολτσακίδου. Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στις 8μ.μ. στο χώρο της έκθεσης, θα γίνει η μουσική εκδήλωση LIVE ELECTRONIC MUSIC, από τον Symose Paga.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.