Διαδοχικές συναντήσεις με τους γενικούς πρόξενους της Ρωσίας και των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Alexander Shcherbakov και Gregory W. Pfleger Jr., είχε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος. Ο Ρώσος πρόξενος βρέθηκε στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο του ετήσιου διημέρου κατά το οποίο οι Υπηρεσίες του Γενικού Προξενείου μεταφέρονται στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, προκειμένου να διεκπεραιωθούν υποθέσεις κατοίκων της Ροδόπης και της Ξάνθης, που έχουν ρωσική υπηκοότητα.

Ο περιφερειάρχης παρουσίασε στον Αμερικανό διπλωμάτη (φωτογραφία) τους βασικούς άξονες για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και συγκεκριμένα στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και των επενδύσεων στην ενέργεια.

Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. αποτελεί πεδίο διέλευσης αγωγών ενέργειας, αλλά και παραγωγής υδρογονανθράκων. Αντιλαμβάνεστε, επομένως, το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους «μεγάλους παίκτες» στον ενεργειακό χώρο, όπως είναι οι Η.Π.Α. και η Ρωσία, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.