Την ανάγκη να ενημερώσει το θεατρόφιλο κοινό για τα πραγματικά στοιχεία και να απαντήσει σε δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, για την παράσταση «Άγρια Δύση», που παρουσιάστηκε στο φρούριο, η διοίκηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Καβάλας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με αφορμή τις αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, για το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου 2018, που θίγουν τον Δήμο Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τη «Δημωφέλεια», αλλά και το θεατρόφιλο κοινό, που στηρίζουν τον πολιτισμό με αγάπη και σεβασμό, νιώθουμε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Το φεστιβάλ Φιλίππων, σε απάντηση όλων όσων δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την παράσταση «Άγρια Δύση», που παρουσιάστηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 στο φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 61ου φεστιβάλ Φιλίππων, νιώθει την ανάγκη να παραθέσει, για ενημέρωση του θεατρόφιλου κοινού, προς αποφυγή παρεξηγήσεων για τη διοργάνωση του θεσμού, τα αληθή στοιχεία όπως καταγράφηκαν.

Κύριος διοργανωτής του φεστιβάλ Φιλίππων είναι ο Δήμος Καβάλας, που με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τη «Δημωφέλεια», διοργανώνουν με απόλυτη επιτυχία ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της βορείου Ελλάδος, παραχωρώντας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στους θιάσους που συμμετέχουν ό,τι είναι απαραίτητο, για να διευκολύνουν την οργάνωση και το στήσιμο των παραστάσεών τους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι, η παράσταση «Άγρια Δύση» αποτελεί συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την Create4art, έγινε έκπτωση στο μίσθωμα για την ενοικίαση του χώρου και το αντίτιμο που κατέβαλε η παραγωγή ήταν το χαμηλότερο δυνατό.

Παράλληλα, ο Δήμος Καβάλας εξυπηρέτησε στη μεταφορά των σκηνικών στο φρούριο Καβάλας, ένα σημείο με δύσκολη πρόσβαση. Όσον αφορά τα αναληθή σχόλια που δημοσιεύτηκαν για τον αριθμό των προσκλήσεων, ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που κρατήθηκαν το βράδυ εκείνο από άνθρωπο του φεστιβάλ, όπως συνήθως γίνεται, οι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ Φιλίππων δεν ήταν περισσότεροι από 40.

Κλείνοντας, επισημαίνουμε ότι οι διοργανωτές του φεστιβάλ και το κοινό της περιοχής μας, σε καμία περίπτωση δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κάποιον καλλιτέχνη, ή σε κάποια παράσταση, αντίθετα δείχνουν, κάθε φορά, τον σεβασμό που απαιτείται στο θέαμα, στους καλλιτέχνες και στους εργαζόμενους των διαφόρων θιάσων».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.