Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με ανακοίνωσή τους, ομόφωνα διαμαρτύρονται για την επαίσχυντη κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας των ιατρών της χώρας. Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Τόσο η διάταξη του άρθρου 115 του ν.4600/9-3-19 (Φ.Ε.Κ. 43Α), όσο και η διάταξη της παρ.1γ του άρθρου 4 της Υπουργικής Απόφασης Φ.Ε.Κ. 1373/22-4-19, τΒ, επιβάλλουν την αναστολή άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, με προϋπόθεση ΜΟΝΟ την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ιατρού για συγκεκριμένα αδικήματα.

Η άρση τεκμηρίου αθωότητας αποτελεί καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων ιατρών βάσει ν.4596/19 Φ.Ε.Κ. 32/Α/26-2/19 άρθρο 6 για το τεκμήριο αθωότητας (άρθρο72Α ποινικής δικονομίας). «Οι ύποπτοι, ή κατηγορούμενοι, τεκμαίρονται αθώοι μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή τους σύμφωνα με το νόμο».Για το λόγο αυτό, θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα, για να επιδιώξουμε την κατάργηση των παραπάνω διατάξεων και την αποδοχή της ήδη υποβληθείσας αίτησης ακύρωσης τους, η οποία υποβλήθηκε από τους Ιατρικούς Συλλόγους Κρήτης και Κέρκυρας ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.