Οι βραβευθέντες του διαγωνισμού φωτογραφίας: «Θάσος, φως και χρώματα»

0

O διαγωνισμός φωτογραφίας της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Θάσου, ΔΗ.Κ.Ε.Θ., με τίτλο: «Θάσος, φως και χρώματα» ολοκληρώθηκε. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, πρόκειται για τον 1ο διαγωνισμό φωτογραφίας με την συγκεκριμένη θεματική που αφορά το νησί της Θάσου, για τον οποίο σχεδιάζεται η συνέχισή του και την επόμενη χρονιά.Στάλθηκαν 120 φωτογραφίες από 29 φωτογράφους. Οι φωτογραφίες -πολλές εξ’ αυτών εξαιρετικές- αποτυπώνουν όμορφες στιγμές και εικόνες του νησιού.Η αξιολόγηση τους έγινε με βάση τη σύνθεση, την τεχνική και κυρίως τη σχέση με το θέμα του διαγωνισμού. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, κατά πλειοψηφία, αποφάσισαν να δοθούν 3 βραβεία και 9 έπαινοι ως ακολούθως:

Α’ βραβείο: Σινάθης Στράτος

Β’ βραβείο: Ηλιάδης Αχιλλέας

Γ’ βραβείο: Γεωργακούδη Θεοδώρα

Έπαινοι: Πλιάτσικας Μάριος, Τεκίδης Λάζαρος, Σινάθης Στράτος, Σαλονικιός Στράτος, Κανέλλη Τζένη, Ηλίας Ιωάννης, Τσίπος Γιώργος, Φειδοπούλου Βασιλική, Ευαγγελίδης Χαράλαμπος.

Επίσης, επιλέχθηκαν ακόμα 18 φωτογραφίες για την έκθεση με τίτλο: «Θάσος, φως και χρώματα», που θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνία και χώρο, που θα ανακοινωθούν προσεχώς. Η ΔΗ.Κ.Ε.Θ. ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους φωτογράφους για τη συμμετοχή τους, που αποτελεί το ισχυρότερο κίνητρο για τη βελτίωση του διαγωνισμού. Επίσης, συγχαίρει και ευχαριστεί τα μέλη της κριτικής επιτροπής, για τη δύσκολη, κοπιαστική και εθελοντική εργασία τους. Την επιτροπή αποτελούσαν οι: Κατσάγγελος Γιώργο (καθηγητής φωτογραφίας, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π. Θ., πρόεδρος), Μυτιληνιός Γεώργιος (φωτογράφος, τακτικό μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, MFIAP-GMHPS-PSA* EsHPS), Ζήδρου Θέμιδα (φωτογράφος), Καΐδης Νικόλαος (φωτογράφος).

Οι απονομές των βραβείων και των επαίνων, όπως και η ανακοίνωση των φωτογραφιών που θα συμπεριληφθούν στην έκθεση, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της τελετής λήξης του φεστιβάλ τεχνών Θάσου 2020, που μεταφέρεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2020 (12 το μεσημέρι) στο Καλογερικό. Η εκδήλωση θα γίνει σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) για την πανδημία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.