• Ο ρόλος του βουλευτή είναι, να αναδεικνύει τα προβλήματα της εκλογικής του περιφέρειας στην κεντρική διοίκηση και να ασκεί πίεση, στους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για την επίλυση τους. Ο βουλευτής, επίσης, έχει αρμοδιότητα να νομοθετεί, δηλαδή να ψηφίζει, ή να καταψηφίζει, τα σχέδια νόμου που εισηγείται η κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο.
  • Ο Μ. Λαζαρίδης και οι συνάδελφοι του, Γιάννης Πασχαλίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ιδιαίτερα ο τελευταίος, οφείλουν να διαμαρτυρηθούν και να πιέσουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να επιστρέψει στον Δήμο Καβάλας τα χρήματα που δαπάνησε για τη σίτιση και τη φιλοξενία των προσφύγων στο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο, στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» και στο Εσκί Καπού.
  • Η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.) κορόιδεψε τη διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα, αποφεύγοντας να απαντήσει στα συνεχή αιτήματα για την επιστροφή των χρημάτων. Είναι χρήματα, που δαπάνησε ο Δήμος Καβάλας από το υστέρημα του, για να μην εκτεθεί η τότε κυβέρνηση της χώρας στο ζήτημα της διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.
  • Επίσης, οι βουλευτές, εφόσον θέλουν να παρεμβαίνουν στη λειτουργία των Δήμων, πρέπει να πιέσουν τη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, για παράδειγμα, να υλοποιήσει τα έργα του προγράμματος Σ.Β.Α.Α. (Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης), τα οποία έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Κι αφού ενδιαφέρονται, διακαώς, για την ανάπτυξη του τόπου, έχουν χρέος να βοηθήσουν τους ιδιώτες, που θέλουν να κάνουν τις επενδύσεις τους στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» (Kavala Port Center) και στα Λουτρά Ελευθερών. Είναι δύο παραδείγματα ιδιωτικών επενδύσεων που καρκινοβατούν και είναι αναγκαίες, για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.