Οι βανδαλισμοί στο καινούργιο δημοτικό σχολείο του Αμυγδαλεώνα

0

Αδυνατούμε να καταλάβουμε, γιατί το καινούργιο δημοτικό σχολείο στον Αμυγδαλεώνα δεν παραδόθηκε, ακόμα, για χρήση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της περιοχής, που συνεχίζουν να στεγάζονται στο παλιό σχολείο του οικισμού.

«Λείπει ο εξοπλισμός», θα απαντούσε, όπως υποψιαζόμαστε, ο αντιδήμαρχος της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας.

Κατά την άποψη μας, έπρεπε να γίνει μεταφορά του εξοπλισμού, των μαθητών και των εκπαιδευτικών από το παλιό στο καινούργιο κτίριο και να αρχίσει να λειτουργεί το δεύτερο, έστω και στο τέλος της σχολικής περιόδου.

Κι από την ερχόμενη σχολική περίοδο θα λειτουργούσε κανονικά, ως 12θέσιο και με πλήρη εξοπλισμό.

Όμως, η δημοτική αρχή το κρατά κλειστό και όταν μία υποδομή βρίσκεται σε αχρησία, είναι δύσκολο να προστατευτεί από τους τυχόν δολιοφθορείς.

Δεν δικαιολογείται, επομένως, η απορία των διοικούντων το Δήμο Καβάλας και ειδικότερα του προέδρου της σχολικής επιτροπής, για τους βανδαλισμούς που έγιναν στο καινούργιο δημοτικό σχολείο του Αμυγδαλεώνα.

Αναρωτιόμαστε τι θα κάνει ο Δήμος όλο το καλοκαίρι, που η εκπαιδευτική κοινότητα θα βρίσκεται σε διακοπές. Πως θα προφυλάξει το σχολείο από νέο κρούσμα;

Αυτό που μας έκανε αρνητική εντύπωση, επίσης, ήταν η προσπάθεια του προέδρου της σχολικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας, να συνδέσει την τελευταία δολιοφθορά με την προεκλογική περίοδο.

«Ελπίζω και θέλω να πιστεύω, πως αυτοί που το έκαναν είναι μικρά παιδιά και δεν το σκέφτηκαν καν και ότι δεν είναι κάτι σκόπιμο σε προεκλογική περίοδο», δήλωσε.

Συνιστούμε στον αγαπητό πρόεδρο και στους διοικούντες το Δήμο να χαλαρώσουν, γιατί οι εκλογές τους «τσίτωσαν» τα νεύρα (και τη φαντασία).

Εάν είχαν τελειώσει νωρίτερα το έργο, σήμερα θα λειτουργούσε το 12θέσιο δημοτικό σχολείο στον Αμυγδαλεώνα και θα συζητούσαμε για βανδαλισμούς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.