-Τον περασμένο Μάρτιο, αν δεν κάνουμε λάθος, ανακοινώθηκε η έγκριση της δημιουργίας σταθμού ασθενοφόρου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», έπειτα από την συνεργασία του υπουργού εθνικής άμυνας, Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, με την διοίκηση της εταιρείας Fraport, που διαχειρίζεται τον αερολιμένα, με την κεντρική διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. και με τον διευθυντή της περιφερειακής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης του Ε.Κ.Α.Β.

-Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, ζήτησε από τον υπουργό υγείας, Αθανάσιο Πλεύρη, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν, να δημιουργηθεί έδρα του Ε.Κ.Α.Β. στην Χρυσούπολη και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι διακομιδές ασθενών από το νησί της Θάσου προς το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και βεβαίως τα περιστατικά σε όλο το ανατολικό τμήμα του Νομού Καβάλας.

-Επίσης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Οφρυνίου, ζήτησε να δημιουργηθεί μία έδρα του Ε.Κ.Α.Β. στην περιοχή, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζεται από χιλιάδες επισκέπτες, γιατί στα επείγοντα περιστατικά έρχεται ασθενοφόρο είτε από την Ελευθερούπολη, είτε από το Ροδολίβος του γειτονικού Νομού Σερρών, όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας!

-Απ’ όσο γνωρίζουμε, στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» δεν λειτούργησε ο σταθμός του Ε.Κ.Α.Β., γιατί εκτός από το ασθενοφόρο πρέπει να εξασφαλιστεί και το πλήρωμα των διασωστών που θα κάνουν την βάρδια. Εμείς προτείνουμε στην κεντρική διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β., να ικανοποιήσει το αίτημα για την δημιουργία βάσης στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, που θα καλύπτει όλη την περιοχή και τον αερολιμένα. Για ποιο λόγο να δημιουργηθεί ένας απλός σταθμός στον αερολιμένα, που τον περασμένο Μάιο είχε μείωση στην επιβατική κίνηση από το εξωτερικό κατά 39% και από το εσωτερικό κατά 33%; Ενώ, στο Κέντρο Υγείας θα είναι πιο απαραίτητο. Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός υγείας στον Γιάννη Πασχαλίδη, ότι θα προσπαθήσει να εγκριθεί η δημιουργία βάσης και να στελεχωθεί από διασώστες-οδηγούς, δεν μας ικανοποιεί. Με μία υπουργική απόφαση, φίλτατε Αθανάσιε Πλεύρη, θέσατε σε αναστολή εργασίας χιλιάδες υγειονομικούς, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δεν έχετε την πολιτική δύναμη, να πείσετε την διοίκηση του Ε.Κ.Α.Β. να δημιουργήσει μία βάση ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης;

-Με δική σας απόφαση, επίσης, θα προσληφθούν 45 νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Γιατί δεν εγκρίνετε την πρόσληψη διασωστών του Ε.Κ.Α.Β., για να στελεχώσουν τις δύο βάσεις στα ανατολικά (Χρυσούπολη) και στα δυτικά (παραλία Οφρυνίου) του Νομού Καβάλας, για να εξυπηρετείται το σύνολο του πληθυσμού και των επισκεπτών; Μην προβάλετε την δαπάνη ως δικαιολογία, γιατί η προστασία της υγείας των πολιτών, είναι υπεράνω των δημόσιων δαπανών. Είναι καιρός να ακούσετε και τους διασώστες του Ε.Κ.Α.Β., που γνωρίζουν καλύτερα, γιατί ζούνε την καθημερινότητα, από τα (διορισμένα) διοικητικά στελέχη και τους πολιτικούς τις ανάγκες και πως αυτές πρέπει και μπορούν να καλυφθούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.