Οι ασάφειες του συμφωνητικού και οι σφυγμομετρήσεις στο Παγγαίο

0

Οι ασάφειες, είναι αυτές που δημιουργούν προβλήματα στη διπλή, (από τον πολιτικό χώρο της Ν.Δ.) υποψηφιότητες στον Δήμο Παγγαίου. Συμφωνήθηκε να γίνει μια σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, από τη Ν.Δ., όπως είχαν δεχθεί ο Γιάννης Φιλόσογλου και ο Φίλιππος Αναστασιάδης και μάλιστα είχαν υπογράψει σχετικό συμφωνητικό, που συνέταξε το κόμμα. Το συμφωνητικό αυτό, έγραφε, ότι η σφυγμομέτρηση θα αναδείξει τον «καταλληλότερο», για να παραμείνει υποψήφιος και ο άλλος θα υποχωρούσε. Ο ένας υποψήφιος Δήμαρχος, ο Φίλιππος Αναστασιάδης, εκτίμησε ότι ο «καταλληλότερος» θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε μεγαλύτερα ποσοστά ανάμεσα στους δυο.

Ο Γιάννης Φιλόσογλου, εκτίμησε ότι «καταλληλότερος» θα ήταν αυτός που θα αναδείκνυε ποιος είναι περισσότερο γνωστός (δημοφιλής) στον Δήμο Παγγαίου. Επί πλέον και οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι, αμφισβήτησαν την εγκυρότητα της σφυγμομέτρησης. Ο δε, Γιάννης Φιλόσογλου, παρήγγειλε άλλη σφυγμομέτρηση, σε άλλη εταιρεία δημοσκοπήσεων, η οποία του έδινε μεγάλο προβάδισμα, έναντι του συνυποψηφίου του. Ως ύστατη προσπάθεια να βρεθεί μια λύση, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή, με τη συμμετοχή 5-6 προσώπων από κάθε πλευρά και με αλλεπάλληλες επαφές, να εξετάσουν το πρόβλημα.

Βεβαίως, όλοι καταλαβαίνουν ότι τώρα πιά είναι πολύ αργά και δεν μπορεί να υπάρξει λύση, δεδομένου ότι κανείς από τους δυο δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει, ανεξάρτητα από το τι δηλώνουν. Βέβαια, ο Γιάννης Φιλόσογλου, έχει να ξεπεράσει όλα εκείνα για τα οποία είχε κατηγορηθεί στο τέλος της θητείας του ως Δήμαρχος Ελευθερούπολης, ενώ ο Φίλιππος Αναστασιάδης, έχει να επιλύσει το πρόβλημα της αναγνωρισιμότητας, αφού σε ορισμένες περιοχές του Δήμου, δεν τον ξέρουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.