Οι αρχές της «Δύναμης Πολιτών Νέστου»

0

Η «Δύναμη Πολιτών Νέστου» παρουσιάζει το κείμενων των αρχών της:

Η «Δύναμη Πολιτών Νέστου» συναντήθηκε ξεχωριστά με τον κύριο Μιχαηλίδη και τον κύριο Τσομπανόπουλο μετά από πρόσκληση και των δύο.

Με τον κύριο Μιχαηλίδη υπάρχει πλήρης διαφωνία προς την ακολουθούμενη πολιτική του συνδυασμού του, όπως άλλωστε η «Δύναμη Πολιτών Νέστου» τόνισε με κάθε τρόπο καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.

Στον κύριο Τσομπανόπουλο επιδόθηκε ένα κείμενο πέντε βασικών αρχών και προϋποθέσεων της «Δύναμης Πολιτών Νέστου», το οποίο αποτελεί και τη θέση μας, ώστε η όποια ανατροπή και αλλαγή συμβεί στο Δήμο να μην παραμείνει στα πρόσωπα, αλλά στη νοοτροπία και στην πολιτική.

Ειλικρινής αγωνία της ομάδας μας είναι να περιφρουρηθεί η δημοκρατία, να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη στον τόπο κι ο πολίτης συνειδητά κι αυτόνομα να αποφασίσει αυτό που του αξίζει.

Παραθέτουμε το κείμενο αρχών:

Ο Δήμος Νέστου έχει ανάγκη από αλλαγή και ανανέωση. Αυτά μπορούν να σηματοδοτηθούν από μία νέα Δημοτική Αρχή ικανή να τα υποστηρίξει ειλικρινά, και κυρίως να πείσει το Δημότη Νέστου ότι δε θα επαναλάβει τις έως τώρα πρακτικές εξάρτησης και αναξιοπρέπειας που ακολουθούνται τα τελευταία 8 περίπου χρόνια.

Για τη «Δύναμη Πολιτών Νέστου» το θέμα δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα, αλλά με τις προθέσεις και κυρίαρχα με τις πολιτικές. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι το νέο, το γόνιμο, το ουσιαστικό θα επέλθει μόνο από μία Δημοτική Αρχή που θα μπορέσει να κάνει πράξη τα ακόλουθα ως ελάχιστη αφετηρία ανατροπής της υπάρχουσας κατάσταση.

Προτείνουμε λοιπόν:

Να δημιουργηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου προμηθειών και διορισμών, ώστε να επέλθει η διαφάνεια στο Δήμο Νέστου.

Να δημιουργηθούν τρία συμβούλια με τους εκλεγμένους τοπικούς εκπροσώπους στους τρείς πρώην καποδιστριακούς Δήμους και να καταργηθούν οι θέσεις των αντιδημάρχων Ορεινού, Κεραμωτής και αυτή παρά τω δημάρχω.

Να μην διοριστούν ειδικοί σύμβουλοι, αλλά να χρησιμοποιηθούν υπάλληλοι από το υπάρχον δυναμικό.

Να εφαρμοστεί άμεσα το σχέδιο για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Να καταδικαστεί κάθε προσπάθεια εξαγοράς ψήφων από συμπολίτες μας καθώς και οι εκβιασμοί για την συγκομιδή ψήφων από υποψήφιους συμβούλους, γιατί όλοι γνωρίζουμε με ποιόν τρόπο καταστρατηγήθηκε –και καταστρατηγείται- η επί ίσοις όροις εκλογική διαδικασία. Αν αποδειχθεί, μάλιστα, με φωτογραφικό ή φωνητικό υλικό η συμμετοχή ακόμα και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου να αποπεμφθεί άμεσα από την παράταξη.

Η «Δύναμη Πολιτών Νέστου» δεν έχει μηχανισμούς ελέγχου συνείδησης των δημοτών. Έχει αρχές και θέσεις. Δεν είναι στην πρόθεσή μας να προτείνουμε σε κανέναν τίποτα ούτε να του υποδείξουμε τίποτα πέραν των προτάσεων και των αρχών μας. Είναι επομένως στη διακριτική ευχέρεια και ικανότητα όποιου διεκδικεί θέση διοίκησης στο Δήμο να αποδεχτεί αυτές τις αρχές και κυρίως να πείσει το Δημότη Νέστου ότι έχει την ειλικρινή πρόθεση να αλλάξει όντως τα πράγματα. Ο δικός μας ρόλος ανήκει στην αντιπολίτευση και εκεί θα παραμείνουμε, χωρίς να διαπραγματευθούμε καμία θέση πέραν αυτής που ο Δημότης Νέστου τιμητικά όρισε για εμάς.


Για τη «Δύναμη Πολιτών Νέστου»,

Περικλής Αμπεριάδης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.