Οι ακτές θα φέρουν έσοδα στο ταμείο του Δήμου

0

Η χαρά των ατόμων με αναπηρίες στα εγκαίνια του ειδικού μηχανήματος που θα τους βοηθήσει να απολαμβάνουν τη θάλασσα ήταν έκδηλη και μόνο γι’ αυτή άξιζε η οικονομική «θυσία» που έκανε ο Δήμος Καβάλας για την προμήθεια και την εγκατάσταση του μηχανήματος στην ακτή της Καλαμίτσας.

Είναι όμορφο, πραγματικά, το συναίσθημα να προσφέρει κάποιος χαρά στον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα σ’ εκείνον που έχει πρόβλημα υγείας.

Είμαστε βέβαιοι ότι το μηχάνημα αυτό θα δώσει την μεγάλη ευκαιρία σε αρκετούς συνανθρώπους μας με αναπηρίες, να βγούνε από το σπίτι τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Αν γίνει πράξη, ακόμα, η υπόσχεση της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, να διαμορφώσει ένα «στέκι», για να συγκεντρώνονται τις θερμές ημέρες του καλοκαιριού στην παραλία και να περνάνε όλοι μαζί μερικές ώρες, τότε ο σκοπός θα έχει πετύχει.

Απευθύνουμε έκκληση στους υπόλοιπους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες που θα «μοιράζονται» την ακτή, να συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και στην προστασία του μηχανήματος από τυχόν βανδαλισμό.

Συγχαίρουμε όλους όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το συγκεκριμένο σχέδιο. Και ευχόμαστε να γίνουν κι άλλα «βήματα» για την καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών με κινητικά προβλήματα.

Τα χρήματα που δαπανήθηκαν, από το ταμείο του Δήμου Καβάλας, θα πιάσουν τόπο, γιατί ήταν για σωστό σκοπό.

Μια και αναφερθήκαμε στην Καλαμίτσα, ευελπιστούμε πως ο Δήμος Καβάλας θα εντείνει την προσπάθεια, ώστε οι ακτές που βρίσκονται στην πόλη, αλλά και στα προάστια (Παληό, Άσπρη Άμμος, Νέα Καρβάλη), να αναβαθμίζονται κάθε χρόνο, για να προσελκύουν περισσότερους λουόμενους.

Ίσως, λέμε, να ήταν καλύτερο να αναλάβει τη διαχείριση τους η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση «Δημωφέλεια», που έχει μεγαλύτερη ευελιξία στο σχεδιασμό και στην πραγματοποίηση παρεμβάσεων.

Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας φορέας διαχείρισης των ακτών, που θα οργανώσει τη λειτουργία τους και θα φέρει έσοδα στο Δήμο από τη χρήση, τα οποία θα αξιοποιούνται για τη συνεχή αναβάθμισή τους. Ως τουριστικός Δήμος, η εκμετάλλευση των ακτών θα είναι μία σημαντική πηγή εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.