Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) συνεχίζει το πρόγραμμα των «υβριδικών», εξ’ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδριακών διασκέψεων. Την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, η καρδιά της τοπικής αυτοδιοίκησης θα χτυπά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Οι συνεδριακές διασκέψεις με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.) όλης της χώρας, αναφέρει δελτίο Τύπου, υλοποιεί την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., για διάλογο και επαναπροσδιορισμό των θέσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, που θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου για τη διαμόρφωση του νέου νομοσχεδίου, για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων.

Παράλληλα με εκτενή διάλογο, διατυπώνονται οι προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλα τα θέματα που, τελικά, έχουν αντίκτυπο σε κάθε τοπική κοινωνία. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε: «Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι παρούσα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των πολιτών. Και στις δύο φάσεις της πανδημίας και των απαραίτητων περιοριστικών μέτρων, δεν αφήνουμε κανέναν πολίτη μόνο του, ενώ παράλληλα κρατάμε ανοιχτούς τους Δήμους, για να είμαστε χρήσιμοι σε ό,τι κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στο νέο μοντέλο της πολυπίπεδης διακυβέρνησης, η συμμετοχή μας στη διαμόρφωση του νέου Ε.Σ.Π.Α., η οικονομική ανεξαρτησία, η «πράσινη ανάπτυξη» και το ψηφιακό αποτύπωμα, είναι παραπάνω από σημαντικός και με τις συνεδριακές διασκέψεις καταγράφουμε τις θέσεις των αιρετών όλης της Ελλάδας. Μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και την παρέμβασή της, η τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι βασικός πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των Ελλήνων». Οι συνεδριακές διασκέψεις θα μεταδίδονται μέσα από τη σελίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και το κανάλι της στο youtube.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.