Οι άνεργοι ζήτησαν να αναλάβει η περιφερειακή αυτοδιοίκηση τη δωρεάν μεταφορά με την αστική συγκοινωνία

0

Τη συμβολή του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαου Γρανά, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της δωρεάν μετακίνησης με την αστική συγκοινωνία, ζήτησε αντιπροσωπεία των ανέργων πολιτών, η οποία επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του το πρωί της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου 2014.

«Είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε, για να βοηθήσετε τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης, επειδή έχασαν τη δουλειά τους», είπε ένας εκ των εκπροσώπων των ανέργων και ζήτησε να αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ή η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το κόστος της δωρεάν μεταφοράς.

Ο Αρχέλαος Γρανάς άκουσε το αίτημα των πολιτών και υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει με τις υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας, ώστε να βρεθεί κάποιος τρόπος παροχής βοήθειας. Ωστόσο, σημείωσε ότι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν ασκεί προνοιακή πολιτική, η αρμοδιότητα αυτή πέρασε στους Δήμους είπε και ότι πρέπει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση για να πληρωθεί το ΚΤΕΛ αστικών γραμμών.

Οι εκπρόσωποι των ανέργων επέμειναν, ζητώντας από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας να δεσμευτεί ότι θα δώσει λύση σε ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρόσθεσαν, ακόμα, ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να μεριμνά για την επίλυση των προβλημάτων των αδύναμων πολιτών.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης των άνεργων πολιτών, τα οποία υλοποιούν φορείς της αυτοδιοίκησης, σύλλογοι και άλλοι φορείς.

Οι εκπρόσωποι των ανέργων εξέφρασαν την άποψη, ότι τα προγράμματα αυτά δεν βοηθούν στην καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά εξυπηρετούν τους εργοδότες και την αγορά εργασίας, προσφέροντας καταρτισμένο, αλλά χαμηλόμισθο και χωρίς πλήρη εργασιακά δικαιώματα, προσωπικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.