Οι άδειες των δημοτικών γυμναστηρίων

0

Δεν κατανοούμε την έκπληξη κάποιων που έμαθαν ότι οι περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο Καβάλας στερούνται άδειας για την τέλεση αγώνων.

Εξαίρεση αποτελούν το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το κλειστό κολυμβητήριο.

Κι αν θα μπορούσαμε να δεχτούμε ότι είναι δύσκολο να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου και τα μικρότερα κλειστά γυμναστήρια, δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι επί επτά έτη η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια για το κλειστό γυμναστήριο στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα.

Είναι γνωστό, νομίζουμε, ότι με την άνοδο της ομάδας της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στην Α1 εθνική κατηγορία, το καλοκαίρι του 2008, έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο ορισμένες εργασίες, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως έδρα για τα παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Μεταξύ αυτών των εργασιών ήταν η κατασκευή των πρόσθετων μεταλλικών κερκίδων πίσω από τα δύο καλάθια και μπροστά από την παλιά ξύλινη κερκίδα.

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος (Ε.Σ.Α.Κ.Ε.) έδωσε την άδεια τέλεσης παιχνιδιών κάνοντας τα «στραβά μάτια» για τις υπόλοιπες ελλείψεις του γυμναστηρίου.

Το ίδιο έκανε και στα πέντε χρόνια της παρουσίας της Ε.Κ.Καβάλας στην κατηγορία. Όμως, κάθε χρόνο δινόταν «μάχη» για να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της επιτροπής αδειοδότησης γυμναστηρίων.

Κι εμείς ερωτούμε. Ευθύνεται η πολιτεία για τις ελλείψεις του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας;

Γιατί δεν φρόντισε ο Δήμος Καβάλας, στον οποίο ανήκει το γυμναστήριο, να βελτιώσει τα προηγούμενα χρόνια τη συγκεκριμένη υποδομή, ώστε να είναι κατάλληλη για τη διεξαγωγή αγώνων επιπέδου Α1 εθνικής κατηγορίας στην καλαθοσφαίριση;

Δεν υπήρχαν τα χρήματα; Ας δανειζόταν, όπως θέλει να δανειστεί πέντε εκατομμύρια ευρώ, για να χρησιμοποιήσει τα τρία εκατομμύρια για ασφαλτοστρώσεις!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.