Έπειτα από σχεδόν 10 έτη, ο θεατρικός Οργανισμός «Θεάτρου Ανάβασις» και η Μαρία Καραβία, θα παρουσιάσουν πάλι στην σκηνή, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου πολιτισμού, την παράσταση «Οι άγγελοι των λυγμών». Ο Οργανισμός «Θεάτρου Ανάβασις» έχει έδρα την Καβάλα, μπήκε στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων επαγγελματικών σχημάτων θεάτρου του Υπουργείου πολιτισμού, με το έργο «Οι άγγελοι των λυγμών», που βασίζεται στο βιβλίο του Πέτρου Κυρίμη, «Κύριε των λυγμών», το οποίο ξαναέγραψε ο συγγραφέας και κυκλοφόρησε με τον τίτλο, «Κάποτε στον Πειραιά».

«Η τέχνη έχει το προνόμιο να διαισθάνεται, καταγράφει, αναδεικνύει και καταγγέλλει, με μοναδικό τρόπο, κοινωνικά φαινόμενα που αφορούν στην ζωή και στις σχέσεις των ανθρώπων. Αναφέρεται στο φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών σε μία εποχή βίας και πολέμου, όπως αυτή της γερμανικής κατοχής, αλλά και τα μετέπειτα χρόνια, όταν ο ελληνικός λαός προσπαθεί να φτιάξει την ζωή του και να ξεχάσει τις ανοιχτές πληγές. Η βία και η κακοποίηση των γυναικών κάθε ηλικίας, τάξης, μόρφωσης και εισοδήματος, αποτελεί ένα φαινόμενο που έχει διαχρονική και παγκόσμια διάσταση. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 2013, σε πανελλήνια πρεμιέρα στην Καβάλα. Ακολούθησαν δύο μόνο παραστάσεις στην Δράμα και την Χρυσούπολη. Στην νέα παρουσίαση του έργου, με ανανεωμένη σκηνοθεσία, θα πάρουν μέρος μόνο επαγγελματίες και από τους τότε συμμετέχοντες, παραμένει η μουσικός Βάσω Ζήσου (στο τσέλο), με διπλή ιδιότητα, ως μουσικός και ηθοποιός. Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για το τέλος Νοεμβρίου στην Καβάλα και θα ακολουθήσουν παραστάσεις και σε άλλες πόλεις (Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, κ.λπ.)”, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.