Είπαν ότι με την προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο Ασημακόπουλου, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα για την κοινωνία της Καβάλας και πως έτσι θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτοί σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Τους είπαμε, πως με τον τρόπο αυτόν θα δημιουργηθεί γκέτο, αλλά και εθνοτικές φατρίες οι οποίες λόγω των πολιτιστικών διαφορών, θα δημιουργούν επεισόδια και θα υπάρξουν πολλά προβλήματα.

Και ότι, πάντως, δεν είναι η καλύτερη μέθοδος για να αφομοιωθούν στην τοπική κοινωνία. Να σημειωθεί, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν εργάζονται και διαβιώνουν με  την κάλυψη όλων των αναγκών τους, από την πολιτεία, και τις ΜΚΟ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., και τον ΟΗΕ. Είναι γνωστή η παροιμία που λέει για το τι κάνει ο διάολος όταν δεν έχει δουλειά.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει λοιπόν και με τους μετανάστες, οι οποίοι πιάνουν ομηρικούς καυγάδες, και τη μέρα και τη νύχτα, και όλη η γειτονιά διαμαρτύρεται. Έγιναν παράπονα στις αρμόδιες αρχές, τέθηκε το ζήτημα της τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας, από περίοικους στην αστυνομία, αλλά φαίνεται, πως μέχρι τώρα δεν βρήκαν τρόπο να επιβάλλουν στους πρόσφυγες την κουλτούρα του σεβασμού της ησυχίας των άλλων…


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.