• Ξαφνικά, οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές της λαϊκής αγοράς στην Καβάλα «ασφυκτιούν» στο χώρο που τους έδωσαν! Ποιοι άραγε; Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, που διαχειρίζεται την παραλιακή ζώνη, ο Δήμος Καβάλας, ή άλλος φορέας;
  • Ο πρόεδρος των μικροπωλητών δήλωσε ότι: «Όταν αλλάζει η κυβέρνηση έχουμε προβλήματα. Όταν αλλάζει η τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε προβλήματα. Ο καθένας κοιτάζει να διαμορφώσει μία διαφορετική κατάσταση, επειδή έχει τα «ηνία». Αυτό, όμως, δημιουργεί σ’ εμάς προβλήματα και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς την έγκριση μας».
  • Κι εγώ, καρντάσια, ερωτώ τον αγαπητό πρόεδρο των μικροπωλητών, εάν αύριο ο Ο.Λ.Κ. ζητήσει να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά σε άλλο χώρο, γιατί θέλει να αξιοποιήσει το κομμάτι εκείνο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, θα το εγκρίνουν οι μικροπωλητές και οι παραγωγοί; Διατηρώ σοβαρή επιφύλαξη γι’ αυτό.
  • Κι ερωτώ, ακόμα, τον πρόεδρο των μικροπωλητών. Γιατί ασφυκτιούν στο χώρο που βρίσκονται και έχουν πρόβλημα με την στάθμευση; Αυξήθηκαν οι θέσεις με τη χορήγηση νέων αδειών; Έρχονται μικροπωλητές και παραγωγοί από άλλες περιοχές και χρειάζονται περισσότερες θέσεις; Γιατί οι σύλλογοι των μικροπωλητών και των παραγωγών, δεν «περιφρουρούν» τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ώστε να διατηρείται σταθερός ο αριθμός των αδειών;
  • Είναι λογικό, αν αυξήθηκαν οι μικροπωλητές και οι παραγωγοί, να υπάρχει πρόβλημα και στη στάθμευση των οχημάτων τους. Αλλά, δεν είναι λύση να χρησιμοποιείται κάθε Σάββατο, που λειτουργεί η λαϊκή αγορά, ως χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των μικροπωλητών και των παραγωγών το πάρκο Φαλήρου και η παραλιακή λεωφόρος Εθνικής Αντίστασης.
  • Είναι, επομένως, αστήριχτο αυτό που είπε ο πρόεδρος των μικροπωλητών, ότι όταν αλλάζει η τοπική αυτοδιοίκηση έχουν προβλήματα. Διότι, καμία διοίκηση του Δήμου Καβάλας δεν τόλμησε να «αγγίξει» το ζήτημα της αλλαγής θέσης της λαϊκής αγοράς τα προηγούμενα χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ