Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Νομού Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τις ερωτήσεις που κατέθεσε στους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών, στις 9 Οκτωβρίου 2018 για τον Ν.Ο.Κ. και στις 24 Οκτωβρίου 2018 για τον Ο.Θ.Α.Κ., όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, στηρίζει τα αιτήματα των δύο ομίλων, για την ανανέωση, ή την παράταση της μίσθωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων στον υπήνεμο μόλο του λιμανιού «Απόστολος Παύλος», από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.). Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου: «Ο Ν. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών, να επιληφθούν του θέματος και να διευθετήσουν το ζήτημα με το ΤΑΙΠΕΔ, τονίζοντας ότι αυτό αφορά, ουσιαστικά, στη βιωσιμότητα των ομίλων. Απάντηση, έως σήμερα, απέστειλε μόνο το Υπουργείο Ναυτιλίας, στην οποία όμως, σε πνεύμα «νίπτω τας χείρας μου», παραπέμπει στον Ο.Λ.Κ., τον καθ’ ύλην αρμόδιο φορέα διαχείρισης της χερσαίας ζώνης λιμένα Καβάλας, όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

Στο έγγραφο του, με ημερομηνία 23 Οκτωβρίου 2018, ο Ο.Λ.Κ. κάνει γνωστό, πως θα εξετάσει, σε προσεχή συνεδρίασή του, τα αιτήματα των ναυτικών ομίλων, για την παράταση της παραχώρησης και πως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και της κείμενης νομοθεσίας, προτίθεται να προβεί στην εκμίσθωση των κτιριακών εγκαταστάσεων για τρία έτη, μέσω δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.