Ν.Ε. Καβάλας «Κινήματος Αλλαγής»: «Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο της KAVALA Oil»

0

Με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση στις χερσαίες εγκαταστάσεις των Πετρελαίων Καβάλας, με την είσοδο αστυνομικής δύναμης στο εργοστάσιο «Σίγμα» με σκοπό να διακόψει τον αποκλεισμό που επέβαλε το σωματείο εργαζομένων, η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του «Κινήματος Αλλαγής» εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Σε επικίνδυνο πυροτέχνημα κινδυνεύει να μετατραπεί το εργοστάσιο της KAVALA Oil, μετά την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος των εργαζομένων που κάνουν «περιφρούρηση ασφαλείας». Μετά από ολονύκτιο αστυνομικό σχεδιασμό, στις 6π.μ. οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν στον χώρο του εργοστασίου και έχουν αποκλείσει περί τους 150 εργαζόμενους σε ένα «πύργο», ενώ μία κροτίδα της αστυνομίας χτύπησε μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να εκραγεί. Για την λειτουργία του εργοστασίου, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για μία επιχείρηση με εύφλεκτα υλικά (υδρόθειο, πετρέλαιο κ.α.) και η οποία απαιτεί υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας, υπεύθυνες είναι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και όχι οι αστυνομικές δυνάμεις.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και ακεραιότητα των εργαζομένων, αλλά και να αποτραπούν οι κίνδυνοι για τις εγκαταστάσεις. Πρέπει επειγόντως να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ατυχήματος, ή μόλυνσης της ευρύτερης περιοχής. Καλούμε τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να αναλάβουν ΤΩΡΑ πρωτοβουλία, πρόσκλησης της διοίκησης της εταιρείας σε διάλογο με τους εργαζομένους, οι οποίοι ουδέποτε τον αρνήθηκαν, για την διευθέτηση της διαφοράς, την διατήρηση των θέσεων εργασίας και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, την πλήρη στελέχωση και ασφαλή λειτουργία της επιχείρησης και την προστασία του περιβάλλοντας, αλλά και της εθνικής οικονομίας. Κάθε ολιγωρία, μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνη. Και την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.