-Αντί ο Νότης (ο Μηταράκης και όχι ο Σφακιανάκης) να προσπαθεί να πείσει τις κοινωνίες στον Έβρο, την Καβάλα και όπου αλλού υπάρχουν δομές (ανοιχτές, κλειστές, ταυτοποίησης, προαναχωρησιακές, ή όπως αλλιώς ονομάζονται) για την φιλοξενία μεταναστών στην Ελλάδα, οφείλει να πάει στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις υπόλοιπες χώρες μέλη, για να πείσει τους εταίρους, είτε να δημιουργήσουν δομές για να δεχτούν όσους φιλοξενούνται στην Ελλάδα, αλλά δεν επιθυμούν να παραμείνουν εδώ, είτε να ξεκαθαρίσουν στην Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.), τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και την Τουρκία, να δημιουργήσουν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) στις πρώτες χώρες εισόδου, όπως είναι η Τουρκία.

-Ο Νότης και η ελληνική κυβέρνηση πιέζουν προς λάθος κατεύθυνση. Δεν μπορεί να συνεχίσει η Ελλάδα να θεωρείται, από τους διακινητές, το «ασφαλές μονοπάτι» των μεταναστευτικών ροών προς τη «γη της επαγγελίας», που είναι η Ευρώπη. Γιατί η διακίνηση γίνεται, μόνο, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και το Αιγαίο πέλαγος και όχι από τα βουλγαροτουρκικά σύνορα και την Μαύρη θάλασσα; Γιατί όλοι οι μετανάστες επιθυμούν να πάνε στην Ευρώπη και όχι στη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, που θέλουν να γίνουν «περιφερειακές δυνάμεις» στον Καύκασο, την ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή;

-Ας ετοιμάσει, λοιπόν, ο Νότης τις βαλίτσες για το εξωτερικό, γιατί αποδεικνύεται πως οι εταίροι βολεύτηκαν ότι στην Ελλάδα δημιουργούμε δομές, τις εκσυγχρονίζουμε, επειδή μας χρηματοδοτούν για να φιλοξενούμε μετανάστες από την Ασία και την Αφρική.

-Η Ελλάδα χρειάζεται χρηματοδότηση, για να ανορθώσει τον πρωτογενή τομέα, την σχεδόν ανύπαρκτη βιομηχανία, τον τουρισμό και όχι για να «επενδύσει» στις δομές φιλοξενίας μεταναστών, προκειμένου να σώσει την κατεστραμμένη οικονομία της.

-Υ.Γ. Αν θέλεις Νότη, καρντάσι, να θωρακίσεις τον Έβρο από νέα απόπειρα εισβολής μεταναστών, πρέπει να αναδείξεις την αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας. Η δημιουργία συνθηκών ασφαλείας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης (νέας) κρίσης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δεν είναι λύση για να σταματήσουν οι ροές μεταναστών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.