-Ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης, όπως ενθυμούμαστε, ζήτησε από τους τοπικούς άρχοντες, να υποδείξουν έναν κατάλληλο χώρο για την μεταφορά της δομής φιλοξενίας μεταναστών που βρίσκεται στο Περιγιάλι, στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Οι τοπικοί άρχοντες δεν κατέθεσαν πρόταση και έτσι, η δομή συνεχίζει να λειτουργεί εντός του αστικού ιστού.

-Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ευελπιστούσαμε πως θα προτεινόταν νέος χώρος και θεωρούσαμε το αίτημα του υπουργού μία ωραία «ντρίμπλα», για να αποφύγει την πίεση, από την τοπική κοινωνία, να μεταφέρει αλλού, ή και να καταργήσει την δομή. Η δική μας επιθυμία, είναι να κλείσει η δομή στο Περιγιάλι. Διότι, όσο θα υπάρχει τέτοια δομή, θα συνεχίζεται η ροή, με αυξομειώσεις στον αριθμό των μεταναστών. Σήμερα, στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» φιλοξενούνται 250 άτομα, ενώ τα προηγούμενα έτη ο αριθμός των φιλοξενούμενων έφτασε γύρω στα χίλια άτομα. Προφανώς, τα 250 άτομα δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην Καβάλα και την Ελλάδα, αλλιώς θα εξασφάλιζαν την νόμιμη και μόνιμη διαμονή τους.

-Επομένως, οι τοπικοί άρχοντες (βουλευτές, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος) πρέπει να πιέσουν την κεντρική διοίκηση και ιδιαίτερα τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να αδειάσει το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» το συντομότερο και να αποδοθεί, επιτέλους, στον Δήμο Καβάλας, όπως έγινε σε άλλες περιοχές της χώρας. Η λειτουργία της δομής μεταναστών, είναι ανασταλτικός παράγων στην αξιοποίηση του παλιού στρατοπέδου και στην εφαρμογή του σχεδίου πόλεως στο Περιγιάλι. Οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες έκαναν πολύ μεγάλη υπομονή έως την ημέρα έγκρισης του σχεδίου πόλεως και θέλουν να δούνε την περιοχή να αναβαθμίζεται.

-Για την καθυστέρηση στην πραγματοποίηση του πόθου αυτού, έχουν την ευθύνη οι τοπικοί άρχοντες, γιατί «βάζουν πλάτη» στην πολιτική των κυβερνώντων (σ.σ. των σημερινών και των προηγούμενων). Δεν έχουν δικαίωμα, λοιπόν, να ομιλούν περί ανάπτυξης του τόπου και να καλλιεργούν ελπίδες στον Καβαλιώτικο λαό, γιατί είναι φρούδες! Μόνο οι πολίτες, θα αναγκάσουν τους πολιτικούς και τους φορείς να δράσουν υπέρ των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας. Στην περίπτωση της δομής μεταναστών, οι πολίτες δείχνουν ανοχή και κάνουν υπομονή, για ανθρωπιστικούς λόγους, περιμένοντας να δοθεί πολιτική λύση. Την ανοχή και η υπομονή που δείχνουν οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες, δυστυχώς, την εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί για να επιβάλλουν την θέληση και το σχέδιο τους.

-Εμείς θα αντιστρέψουμε το αίτημα που έκανε ο Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης. Αντί να βρεθεί άλλος χώρος, για την μετεγκατάσταση της δομής μεταναστών, εκτός του αστικού ιστού της Καβάλας, να βρει εκείνος τον τρόπο και να μεταφέρει τα 250 άτομα, που απέμειναν, είτε σε άλλους τόπους στην Ελλάδα, ή ακόμα καλύτερα εκτός Ελλάδας. Η υπομονή έχει όριο και εξαντλήθηκε. Εάν δεν δοθεί λύση, ο υπουργός, η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες, πρέπει να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν το πολιτικό κόστος. Το τελευταίο «όπλο» που έχουν οι πολίτες, είναι η μαζική συμμετοχή στις εκλογές και η διαφορετική πολιτική επιλογή σ’ αυτές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.