• Στην πρώτη (επίσημη) επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Καβάλα, με την ιδιότητα της υπουργού (Μακεδονίας-Θράκης) η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, θεώρησε ότι θα ενημερωθεί καλύτερα για τα προβλήματα του τόπου, από τον Θεόδωρο Κοκκινίδη, ιδιοκτήτη του μουσείου κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά, από τη διευθύντρια της βιβλιοθήκης στην Ελευθερούπολη, από μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού) και από τη διοικούσα επιτροπή του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας!
  • Παλιότερα, οι υπουργοί που επισκέπτονταν την Καβάλα συγκαλούσαν σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, ή του παλιού νομάρχη, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, εκπρόσωποι φορέων, υπηρεσιακοί παράγοντες και βεβαίως οι βουλευτές. Όλοι αυτοί ενημέρωναν τον υπουργό και τους συνεργάτες του, για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και για τα αιτήματα που υπάρχουν. Ο υπουργός κατέγραφε τα προβλήματα και τα αιτήματα, για να τα αξιολογήσει στο γραφείο του στο Υπουργείο και να απαντήσει στους φορείς.
  • Ποιο πρόβλημα που είναι σημαντικό για τον τόπο, άραγε, έθεσε στην υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, με όλο τον σεβασμό, ο Θ. Κοκκινίδης και η διευθύντρια της βιβλιοθήκης στην Ελευθερούπολη;
  • Επίσης, η υπουργός επισκέφτηκε το δημοτικό μουσείο καπνού, αλλά δεν αισθάνθηκε την «ανάγκη» να περπατήσει μερικά μέτρα παρακάτω, για να συναντηθεί με τη δήμαρχο στο Δημαρχείο. Εκεί, θα την ενημέρωνε η Δήμητρα Τσανάκα που βρίσκεται το ζήτημα της ζημιάς στη γέφυρα της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και ποιες ενέργειες έγιναν, για να αποκατασταθεί, προσωρινά, η κυκλοφορία των οχημάτων μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Επίσης, η δήμαρχος θα της μιλούσε για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου, την ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού της πόλης και για τα υπόλοιπα «ανοικτά ζητήματα» του Δήμου Καβάλας, ζητώντας τη βοήθεια της στην επίλυση τους.
  • Η υπουργός, στην πρώτη, τονίζουμε, επίσημη επίσκεψη της στην Καβάλα, αντί να γνωριστεί με τον αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο, επέλεξε να γνωρίσει τον υποψήφιο με τη στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στον Δήμο Καβάλας στην πλατεία καπνεργάτη! Εάν χαρακτηρίσουμε τη στάση της απαξιωτική, όχι για τον Θόδωρο Μαρκόπουλο και τη Δ. Τσανάκα, αλλά για τους θεσμούς που εκπροσωπούν, θα είμαστε υπερβολικοί;
  • Η υπουργός ήρθε ανενημέρωτη και έφυγε έχοντας «βαθύ σκοτάδι», όσον αφορά το μείζον πρόβλημα με τη γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Έκανε μία σύντομη δήλωση στα Μέσα Ενημέρωσης, στην πλατεία καπνεργάτη, σαν την μαθήτρια δημοτικού σχολείου, που λέει το ποίημα που έμαθε σε σχολική γιορτή και αποχώρησε από την πόλη! «Η ευθύνη ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση τόσο στον Δήμο Καβάλας, όσο και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που «γύρισαν την πλάτη» στην κεντρική εξουσία, θέλοντας να παίξουν μικροκομματικά παιχνίδια», δήλωσε. Και μετά, «γύρισε τη δική της πλάτη» στην τοπική αυτοδιοίκηση, «σήκωσε τη μύτη της ψηλά» και γύρισε στη Θεσσαλονίκη. Ντροπή!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.