Για περισσότερο από δέκα λεπτά, γύρω στις 11 το πρωί, προκλήθηκε κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της πόλης της Καβάλας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκατοντάδες αυτοκίνητα σε όλους τους κεντρικούς δρόμους που παρέμειναν σε ακινησία. Αφορμή μια νταλίκα, που από απροσεξία του οδηγού της, μπήκε στην πλατεία Νικοτσάρα, αριστερά, προς την οδό Ελληνικής Δημοκρατίας, αντί να οδηγηθεί προς την Αμ. Ερ. Σταυρού για να βγει έξω από την πόλη. Όταν αντιλήφθηκε το λάθος του ο οδηγός, έκανε με δυσκολία όπισθεν και χρειάστηκε όλον αυτόν τον χρόνο, μπλοκάροντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Παρενέβησαν άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έδωσαν τις σχετικές οδηγίες στον οδηγό.

Είναι γνωστό, ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων στο κέντρο της πόλης της Καβάλας. Ωστόσο, πολλές είναι οι νταλίκες που χρειάζεται να πάνε στο τελωνείο για έλεγχο των εμπορευμάτων, μπλοκάροντας όλη την κυκλοφορία. Το πρόβλημα αυτό δεν θα υπήρχε αν είχε μεταφερθεί το τελωνείο της Καβάλας στον φυσικό του χώρο, στο εμπορικό λιμάνι της Νέας Καρβάλης.

Θα μπορούσε ωστόσο, ο Δήμος Καβάλας, να τοποθετήσει δυο βελάκια στη γωνία της νησίδας μπροστά στις καμάρες που να δείχνουν την πορεία εξόδου από την πόλη, όπως πολλές φορές προτείναμε στον εκάστοτε αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.